Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi presupuşi jihadişti sirieni au fost ARESTAŢI în Germania

dailymail.co.uk
politie germania

Autorităţile germane au arestat doi prezumtivi jihadişti sirieni acuzaţi că au luptat pentru grupări teroriste în războiul din Siria, a comunicat marţi Parchetul federal, transmit DPA şi AFP, potrivit agerpres.

Abdulmalk A. (30 de ani) şi Mousa H. A. (23 de ani) au fost arestaţi la Berlin, respectiv în landul Saxonia-Anhalt, în estul ţării, iar locuinţele lor au fost percheziţionate.

EXPLOZII puternice într-un mall din Thailanda. Cel puţin 20 de oameni au fost răniţi - FOTO/VIDEO

Cei doi sunt suspectaţi că s-au alăturat în 2012 Frontului al-Nusra (fosta aripă a Al-Qaida în Siria, redenumită Jabhat Fatah al-Sham după ruptura de aceasta) şi au participat la diferite operaţiuni militare.

Conform Parchetului, Mousa H. A. a luptat împotriva forţelor preşedintelui sirian Bashar al-Assad, iar Abdulmalk A., comandant în cadrul Frontului al-Nusra, a luat parte la cucerirea localităţii Tabqa (nord).

La începutul lui 2013, Abdulmalk A. a obligat un trăgător de elită al armatei siriene capturat să-şi sape propriul mormânt, după care i-a tăiat gâtul, menţionează comunicatul procurorilor germani.

În acelaşi an, Abdulmalk A. a jurat credinţă Statului Islamic şi a fost numit administrator al barajului de la Tabqa, pe Eufrat, cel mai mare din Siria.

Paradă militară impresionantă la Moscova. Dodon, umăr la umăr cu Putin - FOTO/VIDEO

În urma afluxului a peste un milion de migranţi în Germania în 2015, printre care sute de mii de sirieni, justiţia germană a declanşat proceduri privind atrocităţi comise în Siria şi în Irak.

În iulie 2016, pentru prima dată, un jihadist german a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru crime de război după ce a pozat în Siria pentru fotografii alături de capetele înfipte în ţepe a doi soldaţi ai regimului Assad.

Zeci de proceduri pentru 'apartenenţă la o grupare teroristă' au fost deschise împotriva unor persoane venite ca solicitanţi de azil sau a unor germani reveniţi din Siria ori Irak.

Citeşte şi: Statul Islamic A DECAPITAT un militar rus

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.