Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi români au fost răniți in timpul unei încăierări dintr-un bar din Italia

Freepik.com
petrecere club

Decizia de închidere a fost luată de către Questore Paolo Sartori, ca urmare a problemelor repetate de ordine și siguranță publică care au avut loc în barul respectiv în ultimul an.

Doi răniți în timpul ultimei încăierări

Barul Oasi a rămas o atracție pentru infractori, fiind plin de persoane cu condamnări anterioare pentru trafic și comercializare de droguri, și a devenit adesea locul unor încăierări violente și furturi. Deși autoritățile au luat măsuri de închidere de trei ori în trecut (ianuarie 2022, iunie 2022 și mai anul trecut), barul a continuat să funcționeze ca un centru de trafic de droguri și sursă de tulburare pentru locuitorii din zona Viale San Lazzaro din Vicenza.

Ultimul incident, care a dus la a patra închidere, a avut loc în decursul serii zilei de vineri 28 iulie, în jurul orei 21.00, când doi cetățeni străini s-au bătut în bar. Un bărbat de origine română în vârstă de 47 de ani și un bărbat egiptean de 25 de ani au fost implicați într-o încăierare violentă, în urma căreia amândoi au fost răniți. Cu toate acestea, ambii au refuzat tratamentul medical și au părăsit locul incidentului.

Un alt cetățean român a fost, de asemenea, rănit, deși mai puțin grav. Ambii, însă, de teama unor consecințe ulterioare, au refuzat să fie tratați de serviciile de urgență 118.

Risc de retragere permanentă a permisului

Questore Paolo Sartori a luat măsura drastică de a suspenda licența barului și de a-l închide pe o perioadă de 40 de zile. În plus, au fost emise două ordine de deplasare obligatorie împotriva celor doi protagoniști ai încăierării, cu interdicția de a reveni în Vicenza în următorii trei ani, conform stiridiaspora.ro.

Chestorul a avertizat că, dacă situația nu se va îmbunătăți după această închidere, el va lua în considerare retragerea permanentă a licenței barului. El a subliniat importanța protejării ordinii și siguranței publice pentru liniștea și bunăstarea cetățenilor și a promis că autoritățile vor acționa cu cea mai mare rigoare pentru a preveni reapariția unor astfel de situații periculoase în viitor.

"În cazul în care nici măcar această măsură severă nu se va dovedi, în viitor, decisivă pentru a pune capăt acestei situații grave care, din păcate, se repetă în mod sistematic, este clar că va trebui să procedez la revocarea definitivă a licenței", a declarat chestorul conform presei italiene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.