Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi români au lăsat falit un italian care câștigase 5 milioane de euro la loterie

Freepik.com
castig loterie

'Banii ăia, blestemul meu' este concluzia la care a ajuns un antreprenor din Torino, Italia, după ce a câștigat un premiu fabulos la loterie. Și asta după ce a fost jefuit de o sumă impresionantă de bani, dar și de 8 kilograme de aur în lingouri. Doi români și un moldovean au fost acum condamnați pentru furtul comis.

 

Un italian din Torino a câștigat 5 milioane de euro la loteria 'Gratta e Vinci', o victorie care i-a schimbat viața radical. Cu toate acestea, fericirea sa a fost umbrită de un jaf violent petrecut un an mai târziu, când cei trei bandiți au intrat în vila sa de pe dealuri, convinși că vor găsi o pradă bogată.

'A fost un moment în care am blestemat acel câștig. Acum casa mea este un buncăr, dar când primești un astfel de câștig trăiești într-o stare de euforie perpetuă și faci greșeli pe care nu le-aș mai face astăzi', a declarat antreprenorul în vârstă de 33 de ani din Nichelino. Bandiții au reușit să intre în posesia a circa 40.000 de euro în numerar și a opt kilograme de lingouri de aur în valoare de 530.000 de euro, potrivit Corriere della sera.

Cu toate acestea, lingourile nu au fost găsite niciodată, iar autoritățile i-au prins pe bandiți. Unul dintre ei a fost arestat în aceeași seară a jafului, în timp ce fugea. Ulterior, o femeie și un bărbat, de naționalitate română, împreună cu un complice moldovean, au fost depistați și ei. Cei trei au fost condamnați pentru implicarea lor în jaf.

Italianul 'norocos' și soția, răpiți și sechestrați într-o baie

 

Instanța a acceptat rechizitoriul procurorului Marco Sanini și a evaluat pedeapsa mai sever decât a cerut procuratura. Pentru cei doi bărbați, procurorii au cerut 4 ani și 6 luni de închisoare, dar primul a fost condamnat la 5 ani și 6 luni, iar al doilea la 2 ani și 6 luni, care s-au adăugat la o sentință anterioară, totalizând 8 ani și 6 luni de închisoare.

Femeia care a acționat ca 'pândă' în timpul jafului a primit o pedeapsă de trei ani și șase luni de închisoare, asistată de avocatul Giuseppe Fiore. Jaful a avut loc în primăvara anului 2022.

Victima câștigase cu un loz de tipul 'răzuiește și câștigă', iar nivelul său de trai s-a schimbat rapid: și-a extins afacerea și și-a cumpărat o vilă și un SUV de 150.000 de euro. O avere economică care nu a trecut neobservată în sat și care a atras atenția unor persoane rău intenționate. Într-o seară, în drum spre casă, bărbatul a căzut în capcana a patru tâlhari care l-au amenințat pe el și pe partenera sa și apoi i-au răpit în baie. Victima a primit o despăgubire provizorie de 100.000 de euro, asistată de avocatul Andrea Fenoglio.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.