Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi români din Dublin, acuzați ca au falsificat carduri

www.romaniatv.net
carduri bancare
Doi membri ai unei bande de crimă organizată de români, au fabricat zeci de carduri de credit false și le-au folosit în magazinele din Dublin, după ce au copiat datele a mai multor clienți de la o bancă din Marea Britanie.
Daniel Almajanu (în vârstă de 35 de ani) a realizat carduri false folosind un aparat de citit / scriitor de carduri, în timp ce Albert Gimy Linul (în vârstă de 29 de ani) a vizitat diverse magazine cumpărând lucruri cu cardurile false, inclusiv bacsuri de țigări care au fost apoi vândute.
Curtea Penală a Circuitului Dublin a auzit că, în timpul unei ample operațiuni de skimming în Marea Britanie, o bandă criminală românească cu sediul acolo a folosit un dispozitiv „skimmer deep insert” pentru a colecta detalii despre clienții băncii HSBC.
Atât Almajanu, cât și Linul au fost „considerați ca fiind membri ai grupului de criminalitate organizată”, a decis instanța. Instanța a aflat că Almajanu a făcut carduri false folosind aceste informații și apoi i-a dat cardurile false lui Linul.
Linul cu o adresă în Prussia St, Dublin, a folosit cardurile pentru a cumpăra bacsuri de țigări în mai multe ocazii în mai multe magazine din Dublin, iar acestea au fost vândute ulterior.
Garda Ciaran Ronan de la Garda Națională pentru Criminalitatea Economică din Garda a declarat instanței că Linul a sustras un total de 1.185 de lire sterline de la banca britanică.
Linul a pledat vinovat la trei capete de acuzare de a deține un total de 60 de carduri bancare false în diferite locații din Dublin între 13 februarie și 14 februarie 2020. De asemenea, a pledat vinovat de opt capete de acuzare de utilizare a unui card bancar HSBC fals în mai multe magazine din Dublin, 10 acuzații de furt și două acțiuni de tentativă de furt de la HSBC la date cuprinse între 1 noiembrie 2019 și 4 februarie 2020.
Almajanu, cu adresa în North Circular Road, Dublin, a pledat vinovat la două capete de acuzare de a avea în posesie 53 de carduri bancare false și o acuzație că a făcut 65 de carduri bancare false în diferite locații din Dublin în perioada 1 ianuarie – 13 februarie 2020.
El a pledat, de asemenea, vinovat de o acuzare de a deține un laptop special configurat pentru a crea carduri false.
Ambii bărbați au fost arestați când Garda i-a observat acționând suspicios în Temple Bar în februarie anul trecut. Un număr de cărți false au fost găsite asupra lor și în mașina lui Almajanu. Sursa BBC

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.