Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi sirieni şi un pakistanez opriţi să treacă ilegal graniţa de poliţiştii de frontieră din Salonta

www.politiadefrontiera.ro
migranți frontieră Serbia

Doi cetăţeni sirieni şi un pakistanez, solicitanţi de azil în România, au încercat, luni dimineaţa, să iasă ilegal din ţară cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen, fiind opriţi din drum de poliţiştii din Salonta, potrivit Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, anunţă Agerpres.

Dintr-un comunicat transmis de purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, Loredana Chifor, reiese că cei trei străini au fost depistaţi în jurul orei 7.00, în cadrul unei acţiuni specifice a poliţiştilor de frontieră din zona Salonta, care i-au observat pe cei trei deplasându-se pe jos, spre frontiera cu Ungaria. Cele trei persoane au fost reţinute la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră şi, deoarece acestea nu-şi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului de poliţie pentru cercetări.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt doi cetăţeni sirieni şi un pakistanez, toţi posesori de documente privind solicitarea de azil în ţara noastră. 'Din primele cercetări rezultă faptul că persoanele în cauză intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen. În cauză au fost întocmite actele de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun,' se arată în comunicatul ITPF Oradea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.