Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi sirieni suspectaţi de crime de război au fost arestaţi în Germania

siria, mayadin

Doi sirieni, membri sau presupuşi susţinători ai Frontului al-Nusra, fosta ramură siriană a Al-Qaida, au fost arestaţi şi plasaţi în detenţie luni în Germania, fiind suspectaţi de crime de război, a anunţat Parchetul federal german, citat de AFP potrivit Agerpres.

Prezentaţi ca Khedr A. K. şi Sami A. S,, cei doi bărbaţi, a căror vârstă nu a fost precizată, au fost reţinuţi la Naumburg, în estul ţării, şi la Essen, în fostul bazin minier Ruhr, a anunţat parchetul din Karlsruhe într-un comunicat.

Primul este "suspectat puternic" că a fost membru al Frontului al-Nusra şi că a participat, pe 10 iulie 2012, în regiunea siriană Al-Moussana, la execuţia unui locotenent-colonel al armatei lui Bashar al-Assad, potrivit aceleiaşi surse.

Suspectul "l-a supravegheat pe prizonier, ale cărui mâini erau legate şi care a fost supus la rele tratamente dure în timpul transportului său până la locul execuţiei", afirmă parchetul.

Celălalt, suspectat că ar fi fost un simpatizant al Frontului al-Nusra, "a filmat execuţia" victimei şi a adăugat "comentarii exaltate" în scopul de a realiza un videoclip de propagandă, potrivit aceleiaşi surse.

Niciun alt amănunt nu a fost furnizat, în special privind circumstanţele sosirii lor în Germania, ţară care a primit circa 800.000 de sirieni de la declanşarea războiului, în 2011.

Fostă ramură siriană a Al-Qaida, Frontul al-Nusra a fost redenumit Fatah al-Sham.

În contextul în care la sfârşitul lui aprilie a început la Koblenz primul proces din lume pentru crimele atribuite regimului de la Damasc, justiţia germană a reţinut recent un medic sirian suspectat de crime împotriva umanităţii pentru că a torturat un opozant până la moarte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.