Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi soldaţi britanici, răniţi de tir cu rachetă tras de Statul Islamic, în Siria

ABC News
atac siria damasc racheta

Doi soldaţi britanici ai coaliţiei internaţionale anti-jihadiste, condusă de Statele Unite, au fost răniţi sâmbătă seara într-un tir cu rachetă tras de gruparea Statul Islamic (SI) în estul Siriei, a indicat un ONG, relatează AFP preluată de Agerpres.

''Doi soldaţi britanici ai coaliţiei anti-SI au fost răniţi în timp ce un combatant kurd al Forţelor democratice siriene (FDS) a fost ucis în urma unui tir cu rachetă al jihadiştilor în sectorul Al-Chaafa'' în ultimul punct controlat de SI în provincia Deir Ezzor (est), a declarat directorul Observatorului sirian al drepturilor omului (OSDO), Rami Abdel Rahman.

''Cei doi soldaţi britanici au fost transportaţi cu elicopterul pentru a primi îngrijirile'' adecvate, a adăugat el, fără a menţiona destinaţia sau spitalul unde au fost transportaţi cei doi soldaţi.

Mai multe ţări occidentale şi arabe fac parte din această alianţă internaţională creată în 2014, între care Regatul Unit.

Coaliţia şi FDS au lansat în comun o ofensivă la 10 septembrie împotriva celei mai recente redute a SI în această zonă de la graniţa siriană cu Irakul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.