Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi soldaţi din cadrul Misiunii Naţiunilor Unite în Mali au murit şi alţi cinci au fost răniţi grav în explozia unei mine în nord

thedefensepost.com
MINUSMA mali

Doi soldaţi din cadrul Misiunii Naţiunilor Unite în Mali (MINUSMA) au murit şi alţi cinci au fost răniţi grav marţi de o mină care a explodat la trecerea unui convoi în nordul ţării, marcată de violenţe jihadiste, a anunţat ONU, transmit AFP şi Reuters.

'În această dimineaţă, un vehicul blindat al unui convoi logistic al MINUSMA a lovit o mină pe axa Tessalit-Gao', a informat organizaţia într-un comunicat.

Victimele sunt 'două Căşti albastre egiptene' care au fost ucise la circa 60 km de Gao, a indicat un responsabil al MINUSMA, sub rezerva anonimatului, potrivit Agerpres.ro.

'O forţă de intervenţie rapidă a fost trimisă la faţa locului şi răniţii au fost evacuaţi', a adăugat ONU.

MINUSMA, creată în 2013 pentru a susţine procesul de pace în Mali, are în jur de 13.000 de soldaţi şi este misiunea ONU de menţinere a păcii care a suferit cele mai multe pierderi umane. Mandatul său a fost prelungit miercuri de Consiliul de Securitate al ONU cu un an.

În total, 177 de Căşti albastre au murit în acţiuni ostile, dintre care patru în iunie. Alţi opt soldaţi au fost răniţi de un dispozitiv exploziv în regiunea Tombouctou la 23 iunie.

Mali, ţară săracă din Sahel, a fost recent scena a două lovituri de stat militare, în august 2020 şi mai 2021. Criza politică este însoţită de o gravă criză de securitate din 2012 şi de declanşarea unor insurecţii separatiste şi jihadiste în nord.

Ţara este condusă de o juntă care s-a îndepărtat de Franţa şi de partenerii săi şi s-a îndreptat spre Rusia pentru a încerca să oprească avansul jihadiştilor, care s-au extins în centru, dar şi în ţările vecine Burkina Faso şi Niger.

Aceste violenţe s-au soldat cu mii de victime civile şi militare şi sute de mii de persoane strămutate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.