Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi soldaţi turci au fost ucişi în apropiere de frontiera siriană, anunţă Ankara

www.dailysabah.com
arestat ambasada SUA Ankara

Doi soldaţi turci au fost ucişi de obuze de mortier trase asupra postului lor de la frontiera siriană, în sud-vestul Turciei, a indicat joi Ministerul Apărării de la Ankara, citat de AFP.

"Doi soldaţi (...) au fost ucişi pe 27 noiembrie într-un atac de mortier ce a vizat un post la graniţă, aproape de oraşul Akcakale", a precizat ministerul, într-un comunicat.

Forţele turce au replicat cu tiruri în direcţia regiunii de unde a fost lansat atacul miercuri seara, potrivit aceleiaşi surse.

Surse militare citate de presa turcă au atribuit atacul forţelor kurde Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), afirmând că acesta a fost condus din regiunea Kobane, din nord-estul Siriei.

Citește și:  Codrin Ștefănescu, deplânge situația din PSD: 'Social-democrații își ling rănile pentru reformă. PNL îngheață salarii și concediază masiv'

Ankara a lansat pe 9 octombrie o ofensivă majoră în Siria pentru a îndepărta YPG de la frontieră, acţiune pe care a întrerupt-o ca urmare a acordurilor separate încheiate cu Statele Unite şi Rusia.

În ciuda acestor acorduri, confruntări sporadice continuă să aibă loc între combatanţii kurzi şi forţele turce susţinute de aliaţi sirieni în nord-estul Siriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.