Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi tineri din Dâmbovița au fost prinși de polițiști după ce au racolat o tânără pe care vroiau s-o ducă la prostituție în Austria

O parte din redactia unui saptamanal din Buzau, retinuta pentru santaj

O fată de 17 ani dintr-un centru de servicii sociale a fost racolată de doi tineri, de 20, respectiv 21 de ani, care urmau să o ducă în Austria pentru a se prostitua. Cei doi indivizi au fost prinși și vor fi cercetați sub control judiciar, anunță, luni, Poliția Română, potrivit Mediafax.

„La data de 15 mai, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de minori, constând în aceea că o adolescentă, de 17 ani, instituționalizată în cadrul unei instituții din Dâmbovița, ar fi fost racolată în scopul exploatării prin practicarea prostituției”, transmite Poliția Română.

De asemenea, polițiștii au stabilit că, în noaptea de 13 spre 14 mai, minora ar fi plecat dintr-un centru de servicii sociale din Târgoviște și ar fi fost ținută într-o locație, fiindu-i îngrădită libertatea de mișcare.

Citește și: Cristoiu, atrage atenția: ‘Falimentul nu vizează multinaționalele, tefeliștii, bugetarii, ci clasa de mijloc’

„Sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Dâmbovița, în urma activităților desfășurate, polițiștii au depistat minora în localitatea Puchenii Mari, județul Prahova, la locuința unui tânăr de 21 de ani.

Din cercetări a reieșit că doi tineri, de 20, respectiv 21 de ani, ambii din județul Prahova, ar fi fost implicați în racolarea minorei, în vederea exploatării prin practicarea prostituției, pe raza municipiului București, urmând să fie transportată în același scop în Austria.

„Tinerii au fost reținuți pentru 24 de ore, iar în urma prezentării la Tribunalul Dâmbovița, instanța de judecată a dispus măsura controlului judiciar. În cauză, polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, sub coordonarea procurorului de caz, continuă cercetările”, conform sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.