Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi turci şi opt români sunt cercetaţi după ce au încercat să introducă ilegal în România bunuri în valoare de 207.500 de lei

www.ct100.ro
politia de frontiera

Doi cetăţeni turci şi opt români sunt cercetaţi după ce au încercat să introducă ilegal în România prin PTF Giurgiu bunuri în valoare de 207.500 de lei, potrivit Agerpres.

"În baza analizei de risc poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Giurgiu au efectuat la finalul săptămânii trecute o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului cu produse contrafăcute. Astfel, pe sensul de intrare în ţară, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport. Cu ocazia verificărilor amănunţite efectuate, poliţiştii de frontieră au descoperit în trei autocare ce efectuau curse de transport persoane pe ruta Turcia-România, cantitatea totală de 1.302 produse diverse, constând în articole de vestimentaţie, încălţăminte şi marochinărie, respectiv parfumerie, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute", se arată într-un comunicat de presă emis luni de ITPF Giurgiu.

Nelu Tătaru, informații de ultim moment despre medicul-erou transferat în Belgia

În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetăţeni turci şi opt cetăţeni români cu vârstele cuprinse între de 21 şi 56 de ani, care intenţionau să le introducă în ţară în vederea comercializării lor pe teritoriul României.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de aproximativ 207.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare" faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.