Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi turiști au fost amendați după ce au intrat cu ATV-urile în Parcul Național Piatra Craiului

stiripesurse.ro
ATV

Doi turiști au fost amendați pentru că au intrat cu ATV-uri în Parcul Național Piatra Craiului. Ei nu au respectat panourile instalate pe drum și nu i-au ascultat pe alți turiștii care le-au spus că se află într-o zonă interzisă. ATV-urile au fost depistate cu ajutorul camerelor de monitorizare.

Incidentul s-a produs în zona Șaua Joaca din Parcul Național Piatra Craiului. Două ATV-uri pe care se aflau trei persoane au ocolit bariera și au pătruns în zona protejată. Cei de pe ATV-uri nu s-au oprit nici atunci când doi turiști le-au atras atenția că se afla într-o zonă protejată. Până la urmă jandarmii montani i-au depistat cu ajutorul camerelor de monitorizare montate de angajații Romsilva în pădure. Conducătorii ATV-urilor au fost amendați, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Guvernul Cîțu vrea să îngheţe venituri în 2021: indemnizația de hrană, sporuri, prime, salariile profesorilor, pensii de serviciu / LISTA COMPLETĂ

„Greșești, plătești‼️ Sperăm ca personajele din videoclipul de mai jos, ”turisti" pe ATV-uri, să fi învățat lecția, după au ignorat semnele și panourile instalate la ieșirea din satul Peștera către Șaua Joaca, au ocolit bariera instalată de colegii noștri și au pătruns în zona din Parcul National Piatra Craiului unde această activitate este interzisă. Doi drumeți curajoși au îndrăznit să le atragă atenția, i-au și filmat cu telefonul și au încercat sa îi întoarcă din drum. Ce nu știau cei cu ATV-urile este că erau deja așteptați de colegii de la Administrația Parcului Național Piatra Craiului și de jandarmii montani, la ieșirile din parc, aceștia primind imagini de la camerele de monitorizare instalate pe aceste trasee. Ca urmare, au fost opriți la ieșirea de la Curmătura Groapelor, legitimați și sancționați contravențional de echipajul de la Jandarmeria Montana Zârnești”, au anunțat reprezentanții Romsilva pe Facebook.

Turiștii care au încercat să oprească ATV-urile vor fi premiați simbolic de administratorii parcului cu tricouri personalizate cu mascota rezervației și o fotografie de la sfârșitul acțiunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.