Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi turişti rătăciţi pe munte, recuperaţi de către jandarmii din Vâlcea

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus jandarmi

Weekend cu peripeții pentru doi tineri din Craiova, care au mers la schi în Vâlcea. Aceștia au urcat pe pârtia Domeniului Schiabil Transalpina, iar la coborâre au ales un alt traseu, prin pădure, un drum pe care nu îl cunoșteau, și s-au pierdut.

La scurt timp, s-a întunecat. Prietenii lor, aflați la baza pârtiei, după ce i-au așteptat aproximativ 3 ore în zadar, au apelat la jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Voineasa, de teamă să nu fi pățit ceva, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Noi detalii scandaloase despre moartea pacientului de la Craiova: secretarul de stat Andreea Moldovan spune că nu s-a cerut transferul la o altă unitate

Jandarmii vâlceni s-au folosit de o autospecială cu semnalele acustice și sonore pornite, iar alt jandarm a pornit pe schiuri, în timp ce altul a plecat cu snowmobilul.

Au încercat sa îi sune tot timpul, dar telefoanele le erau închise..până la un moment dat, când unul dintre turiștii rătăciți a răspuns speriat la telefon. Acesta a fost liniștit de către jandarm, care l-a asigurat că dacă își păstrează calmul și îi dă câteva informații, în scurt timp o să fie găsiți.

Au fost îndrumați de către jandarmi, care cunoșteau foarte bine zona, astfel încât, în aproximativ 20 de minute, au reușit să iasă la un drum forestier și să fie găsiți.

Nu au fost necesare îngrijiri medicale pentru cei doi tineri, care au mărturisit jandarmilor vâlceni că a fost ultima oară când se abat de la un traseu marcat și că după această experiență neplăcută au conștientizat cu adevărat pericolele la care au fost expuși.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.