Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu imens în lumea artei: A murit unul dintre cei mai importanți dealeri de artă

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Dealerul de artă francez Pierre Cornette de Saint Cyr, fondatorul casei de licitaţii cu acelaşi nume, achiziţionată de Bonhams în 2022, a murit duminică la vârsta de 84 de ani la Saint-Tropez (sud-estul Franţei), unde locuia, a anunţat casa de licitaţii, potrivit AFP.

Licitator mediatizat, cunoscut pe piaţa de artă din Paris, Pierre Cornette de Saint Cyr şi-a fondat casa de licitaţii în 1973, ulterior alăturându-i-se cei doi fii ai săi, Arnaud şi Bertrand.

El s-a specializat foarte devreme în arta contemporană, iar din 2003 până în 2012 a condus Palais de Tokyo, un important centru de artă modernă din Paris. A fost renumit pentru licitaţiile sale caritabile sau asociate unor celebrităţi.

Casa sa de licitaţii a organizat, spre exemplu, vânzarea tablourilor moderne ale actorului Alain Delon în 2007, a mobilierului hotelului Royal Monceau în 2008 şi a colecţiei Hélene Rochas în 2016.

Născut la 1 ianuarie 1939 la Meknes, în Maroc, acest colecţionar de vechi desene şi fotografii a studiat ingineria înainte de a deveni licitator.

Casa de licitaţii britanică Bonhams, care dispune de 14 săli de licitaţie în întreaga lume, a achiziţionat Cornette de Saint Cyr în 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.