Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în cinematografie - Joseph Vilsmaier, cunoscut pentru filme ca Stalingrad, The Harmonists şi Marlene, a murit la vârsta de 81 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Cineastul german Joseph Vilsmaier, cunoscut pentru filme ca „Stalingrad”, „The Harmonists” şi „Marlene”, a murit la vârsta de 81 de ani, informează The Hollywood Reporter.

Agentul lui Vilsmaier a anunţat că cineastul a murit pe 11 februarie, în casa lui din Bavaria.

Născut la Munchen, în 1939, Joseph Vilsmaier a studiat muzica şi a lucra ca tehnician înainte de a începe cariera în cinematografie în anii 1960. A fost, mai întâi, cameraman pentru televiziunea publică, a lucrat la serialul „Tatort” şi la filmul-cult „Auf Achse”, înainte de a regiza primul lungmetraj, „Autumn Milk”, în 1989. Filmul a înregistrat un succes de box office în Germania.

Au urmat „Stalingrad” (1993), „The Harminists” (1997), „Marlene” (2000), cu Katja Flint în rolul actriţei şi cântăreţei Marlene Dietrich.

Adaptarea făcută de el după romanul „Brother of Sleep” (1995), despre un geniu muzical fictiv din secolul 19, a fost nominalizată la categoria „film în limbă străină” la Globurile de Aur.

Ultimul lui film, finalizat cu puţin înainte de moarte, „Der Boandlkramer und die ewige Liebe”, este o comedie cu actorii Michael Herbig şi Hape Kerkeling în distribuţie. Lungmetrajul va fi lansat în luna noiembrie a acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.