Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în cinematografie! L-ai văzut jucând rolul lui Dracula

lumanare doliu

Doliu în cinematografie! A murit Sir Christopher Lee, la vârsta de 93 de ani. Starul, cunoscut din filme precum „Count Dracula – Contele Dracula”, „Star Wars – Războiul Stelelor” sau „Lord of the Rings – Stăpânul Inelelor”, s-a stins din viaţă, duminică, la un spital din Londra, unde era tratat de probleme respiratorii şi cardiace.

Ziua lui de naştere, 27 mai, l-a prins pe patul de suferinţă. Partenera lui de viaţă de 50 ani a refuzat să anunţe public, până când familia şi prietenii apropiaţi nu vor afla trista veste.

Sir Christopher Lee a debutat în cinematografie la începutul anilor ‘40, însă succesul l-a cunoscut abia în 1958, cu filmul „Dracula Has Risen From The Grave”, care a făcut din el un star. Au urmat mai multe filme cu sângerosul conte, în anii 1960, pentru studioul Hammer. Într-un interviu din 2011, Lee declara: „Vă rog, nu mă descrieţi ca pe o legendă a filmelor horror. Am trecut de asta”.

Alte roluri memorabile au fost Lordul Summerisle în „The Wicker Man” (1973) şi Scaramanga, în „The Man With The Golden Gun” (1974). A lucrat şi cu Tim Burton în filme ca „Alice in Wonderland” şi „Sleepy Hollow”.

S-a căsătorit cu soţia lui, Birgit, în 1961, iar cei doi au avut o fiică, Christina. Întrebat care este secretul longevităţii mariajului său, actorul a mărturisit: „Să te căsătoreşti cu cineva minunat”. Din păcate o jumătate a murit, cealaltă trebuie însă să ducă povestea mai departe. Până atunci, lumea cinematografiei rămâne în doliu. Pentru că s-a mai stins o stea.content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.