Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în cinematografie! Un actor celebru, dublu premiat cu Emmy, a murit la 89 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Actorul american Robert Guillaume, dublu premiat cu Emmy, care şi-a împrumutat vocea pentru mandrilul Rafiki în animaţiile ”The Lion King” şi s-a remarcat în serialele de televiziune ”Soap” şi ”Benson”, a murit, marţi, la vârsta de 89 de ani, în locuinţa sa din Los Angeles, în urma unor complicaţii cauzate de cancerul de prostată de care suferea, a confirmat familia sa, informează NEWS.RO, citând bbc.com.

Citeşte şi: Halep dă cărţile pe faţă: ce a nemulţumit-o după primul meci la Turneul Campioanelor

Nu sunt cunoscute detalii despre perioada în care Guillaume, unul dintre cei mai cunoscuţi actori de culoare din televiziunea americană, a suferit de cancer.

Născut pe 30 noiembrie 1927 cu numele Robert Peter Williams, actorul a ales să îşi schimbe numele în Guillaume. El a devenit cunoscut interpretând rolul majordomului Benson DuBois în serialul de televiziune ”Soap”, lansat în anul 1977. Personajul lui a fost atât de îndrăgit de telespectatorii americani, încât a fost realizat un serial spin-off în care acesta este personaj principal, ”Benson”, care a avut şapte sezoane, în perioada 1979 - 1986.

Guillaume a câştigat un premiu Emmy pentru cel ai bun actor în rol secundar în serialul de comedie ”Soap” în 1979 şi a fost primul actor de culoare care a câştigat premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru ”Benson”, în 1985.

Vocea sa distinctă i-a adus rolul principal într-o producţie ”Phantom of the Opera” din 1990, în Los Angeles.

Actorul mai este cunoscut şi pentru că şi-a împrumutat vocea pentru madrilul Rafiki în animaţiie Disney ”Regele leu/ The Lion King” (1994) şi ”Regele Leu 2: Regatul lui Simba/ The Lion King II: Simba's Pride” (1998).

În 1999, actorul a suferit un accident vascular cerebral minor la vârsta de 71 de ani, dar şi-a putut relua activitatea după ce a petrecut câteva săptămâni în spital.

Citeşte şi: SCANDAL la un colegiu din Cluj Napoca după Balul Bobocilor. Şcoala vrea anchetă, inspectoratul şcolar se spală pe mâini:'A fost un eveniment privat' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.