Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în fotbalul românesc - A murit primul român nominalizat la Balonul de Aur

lumanare doliu

Dumitru „Take” Macri, legenda Rapidului, s-a stins din viață la 92 de ani. Pe 28 aprilie, fostul fundaș central ar fi împlinit 93 de ani.

Dumitru Macri era ultimul supraviețuitor al echipei Rapidului din anii '50 și era stabilit la Paris, acolo de unde s-a stins din viață la 92 de ani, potrivit vișiniu.ro.

„Dumitru «Take» Macri s-a stins din viață... «Take» Macri a jucat 221 de meciuri pentru Rapid între 1950-1965 și a marcat un singur gol. A fost căpitanul Rapidului între 1952-1965. A reușit două promovări cu Locomotiva București în 1952 și 1955.

Primul român nominalizat la Balonul de Aur

A câștigat Cupa Balcanică cu Rapid în 1964. A fost primul fotbalist român nominalizat la Balonul de Aur, în 1961! Odihnească-se în pace!”, a transmis visiniu.ro.

Dumitru Macri avea 10 selecții în echipa națională. A fost antrenor secund al Rapidului, al naționalei României U20, alături de care a participat la celebra ediție 1981, când generația „cangurilor" a luat bronzul, dar a fost și „principal" al naționalei Algeriei.

Macri a fost primul român nominalizat și votat la Balonul de Aur. S-a întâmplat în 1961, când a câștigat italo-argentinianul Omar Sivori (Juventus). Pe listă s-au mai aflat, printre alții, Yashin, Puskas, Di Stefano, Charlton și Eusebio.

Ca antrenor, Dumitru Macri le-a pregătit pe CFR Timișoara, Rapid București, naționala Algeriei și Olt Scornicești. „Take” a plecat din România în 1986 și s-a stabilit la Paris, alături de fiul lui. Acesta a murit anul trecut, de cancer, la 67 de ani, iar Dumitru Macri a fost devastat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.