Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în Franţa! O actriţă de legendă s-a stins din viaţă

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Legendara actriţă franceză Danielle Darrieux a murit marţi la vârsta de 100 de ani în casa sa din nord-vestul Franţei, a declarat pentru AFP un apropiat. 

Starea sa "s-a deteriorat recent după o mică cădere", a indicat pentru AFP companionul său, Jacques Jenvrin. Actriţa, cu o carieră de peste 100 de filme, sărbătorise împlinirea vârstei de 100 de ani în luna mai.

Citeşte şi: Maria Gheorghiu a lansat albumul 'Câmp de lavandă', al zecelea din cariera sa muzicală

"În pofida faptului că orbise, era foarte ataşată de viaţă. A primit o vizită pe 4 octombrie, se simţea foarte bine", a povestit acesta. 

Arhetip al frumuseţii feminine pentru generaţiile de dinainte de război, Danielle Darrieux a fost protagonista unor roluri de neuitat, cum ar fi cel alături de Jean Gabin în "La Vérité sur Bébé Donge" (1953) sau de Gérard Philipe în "Le Rouge et le Noir" (1954). 

Născută la 1 mai 1917 la Bordeaux, Darrieux a jucat pentru oară la vârsta de 14 ani în filmul "Le Bal". Apreciată pentru frumosul său păr blond şi prospeţimea sa jucăuşă, actriţa a jucat în mai multe comedii înainte de a aborda roluri mai dramatice şi de a triumfa în "Mayerling", alături de Charles Boyer (1935), scrie AGERPRES.

În paralel, din 1932, ea s-a îmbarcat într-o carieră internaţională care a purtat-o la Hollywood şi pe Broadway. 

Din 1969 Danielle Darrieux începe să joace în piese de teatru, în piesele unor autori ca Georges Feydeau, Sacha Guitry sau Marcel Aymé 

Danielle Darrieux a fost căsătorită de trei ori, cu Henri Decoin, cu playboy-ul extrem de bogat Porfirio Rubirosa şi cu scenaristul George Mitsinkides, care a murit la începutul anilor '90. Cu acesta din urmă, actriţa a adoptat un fiu, care a decedat la scurt timp după soţul său.

Citeşte şi: Expoziţia 'Familia regală a României pe frontul Marelui Război', la Muzeul Cotroceni .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.