Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOLIU în handbalul românesc: O mare campioană a MURIT

lumanare doliu

Tripla campioană mondială la handbal Iozefina Ștefănescu-Ugron a decedat, la vârsta de 83 de ani, potrivit anunțului de duminică al Federației Române de Handbal.

"Federația Română de Handbal anunță cu durere încetarea din viață a Iozefinei Ștefănescu-Ugron (Ioja), triplă campioană mondială în 1956, 1960 și 1962, când a fost și căpitanul echipei României. Iosefina Ștefănescu-Ugron a fost o jucătoare de bază a celei mai valoroase generații din handbalul românesc și va rămâne simbol al performanței în sportul nostru. FRH transmite condoleanțe familiei și tuturor celor care i-au fost aproape", se arată în comunicatul de duminică al FR Handbal.

Iozefina Ștefănescu-Ugron s-a născut în 3 ianuarie 1932, la Covasna Băi, și a fost una din cele mai apreciate jucătoare de handbal din România.

În 1962 a fost căpitanul naționalei care cucerea, pe teren propriu, singurul titlu mondial al României în șapte jucătoare, ea având în palmares alte două titluri mondiale, în 1956 și 1960, la handbal în 11 jucătoare.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.