Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în lumea artistică! Pictorul ale cărui lucrări au fost INTERZISE de Hitler a murit la 103 ani

dw.com
pictor karl otto gotz

Este doliu în lumea artistică! Pictorul Karl Otto Gotz, ale cărui lucrări abstracte au contribuit la revirimentul pe piaţa internaţională a artei germane după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial şi prăbuşirea celui de-Al Treilea Reich, a murit la vârsta de 103 ani, a anunţat luni fundaţia sa, informează DPA. 

"A murit cu demnitate", a declarat soţia artistului, Rissa, în vârstă de 79 de ani, pentru cotidianul german Rheinische Post. 

Karl Otto Gotz, ale cărui picturi au fost interzise de Hitler, a murit în cursul zilei de sâmbătă în reşedinţa sa din Niederbreitbach. Cenuşa lui va fi împrăştiată în mare.

Citeşte şi: Actorul Jerry Lewis a murit din cauza unei insuficienţe cardiace în stadiu terminal (medic legist)

Operele sale, asemănate de bunul său prieten Edouard Jaguer cu "o cameră biciuită", au reprezentat o sursă de inspiraţie importantă pentru mai mulţi artişti de seamă ai lumii, precum Gerhard Richter şi Sigmar Polke. 

Artistul german, care se semna KO Gotz, s-a născut în februarie 1914 cu puţin timp înainte de izbucnirea Primului Război Mondial. 

A devenit apoi unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai mişcării germane abstracte postbelice Art Informel, din care au mai făcut parte Gerhard Hoehme, Bernard Schultze şi Fred Thieler. 

Primele sale lucrări au fost compoziţii de dimensiuni mari în alb negru, însă stilul lui KO Gotz a evoluat apoi într-o altă direcţie şi a inclus lucrări ce prezentau în principal spirale şi dungi în culori puternice, precum galben, albastru şi roşu.

Citeşte şi: O ilustraţie semnată de celebrul Rockwell, vândută la licitaţie cu 1,6 milioane dolari .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.