Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în lumea cinematografiei: Un celebru regizor german a murit

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Regizorul german Dieter Wedel a murit "după o lungă şi grea suferinţă", conform unui anunţ făcut miercuri de avocatul său, la Munchen, transmite DPA.

Conform unei instanţe din Munchen, unde se afla în aşteptare un dosar penal pe numele lui Wedel sub acuzaţia de viol, regizorul a murit la un spital din Hamburg la 13 iulie, la vârsta de 82 de ani. Conform instanţei, acest caz va fi acum închis.

Procurorii l-au acuzat pe Wedel în luna martie a anului trecut cu privire la fapte care s-ar fi petrecut în 1996. Actriţa Jany Tempel susţine că Wedel a violat-o într-un hotel de lux din Munchen. Wedel a dezminţit această acuzaţie, potrivit Agerpres.ro.

Avocatul actriţei, Alexander Stevens, a declarat pentru DPA că aceasta a transmis condoleanţe familiei lui Wedel şi a declarat că speră că moartea regizorului va determina mai multe femei să aibă curajul să iasă în faţă şi "să-şi spună povestea".

De altfel, Jany Tempel a intrat recent în greva foamei în semn de protest faţă de indecizia instanţei cu privire la deschiderea unui proces în care Wedel să fie judecat sub acuzaţia de viol.

Acuzaţiile împotriva lui Wedel au apărut la începutul lui 2018. Trei actriţe, printre care şi Jany Tempel, l-au acuzat pe regizor de hărţuire şi viol în anii '90.

Dieter Wedel a fost unul dintre cei mai de succes regizori germani de televiziune. Printre serialele şi miniseriile de succes pe care le-a creat se numără "Der große Bellheim" (1993), "Der Schattenmann" (1996), "Der König von St. Pauli" (1998) sau "Die Affäre Semmeling" (2002).

Viaţa privată a lui Wedel a fost "turbulentă", regizorul având şase copii cu şase femei diferite, conform DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.