Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOLIU în lumea filmului. Actorul Robert Loggia, din ”Mancuso de la FBI”, A MURIT

Rober Loggia

Actorul american Robert Loggia, celebru pentru roluri precum cel din "Scarface" (1986), de Brian de Palma, sau Nick Mancuso din serialul "Mancuso de la FBI", a murit vineri, la vârsta de 85 de ani.

Robert Loggia, care a fost nominalizat la premiile Oscar, locuia în Los Angeles, California, și a suferit în ultimii cinci ani ai vieţii de Alzheimer.

Loggia este cunoscut pentru rolurile din filmele "Ofiţer şi gentleman/ An Officer and a Gentleman", "Onoarea familiei Prizzi/ Prizzi's Honor", "Ziua independenţei/ Independence Day" şi "Vreau să fiu mare/ Big", în care a apărut alături de Tom Hanks. De asemenea, a interpretat un lord al drogurilor în filmul "Scarface", în care rolul principal a fost jucat de Al Pacino.

Actorul a fost nominalizat la premiile Emmy în 1989, pentru rolul agentului FBI Nick Mancuso din serialul "Mancuso de la FBI", şi în 2000, pentru o apariţie specială în "Malcolm in the Middle".

A fost un versatil interpret în roluri secundare, jucând, de exemplu, trei personaje diferite în trei episoade ale serialului "The Rockford Files". De asemenea, a jucat rolul unui mafiot violent numit Feech La Manna în câteva episoade din serialul "Clanul Soprano/ The Sopranos".

Robert Loggia, pe numele său real Salvatore Loggia, născut în Staten Island, New York, pe 3 ianuarie 1930, din părinţi italieni, a făcut cursuri de actorie cu Stella Adler şi la The Actors Studio.

A debutat ca actor pe scena de teatru newyorkeză, iar prima apariţie importantă într-un film a fost în 1957, în "The Garment Jungle".

Loggia a jucat în producţii TV precum "The Untouchables", "Columbo", "Gunsmoke", "Voyage to the Bottom of the Sea", "The Big Valley", "Rawhide", "Little House on the Prairie", "Starsky şi Hutch/ Starsky and Hutch", "Îngerii lui Charlie/ Charlie's Angels", "Magnum, P.I.", "Kojak", "Hawaii Five-0", "The Bionic Woman", "Frasier" şi "Monk".

Printre alte roluri jucate în filme se numără cele din "Răzbunarea panterei roz/ Revenge of the Pink Panther", "Pumnul de fier/ Over The Top", "Victorie neaşteptată/ Necessary Roughness", "Întoarce-te la mine/ Return to Me" şi "Înarmaţi şi periculoşi/ Armed and Dangerous".

În 1986 a fost nominalizat la premiile Oscar, pentru rolul din "Jagges Edge", de Richard Marquand.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.