Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în lumea filmului britanic. Cunoscut pentru rolul lui Fred Elliott în Coronation Street, John Savident s-a stins din viață la 86 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Actorul John Savident, cel mai cunoscut pentru rolul lui Fred Elliott în Coronation Street, a murit la vârsta de 86 de ani, a anunțat agentul său.

Născut în Guernsey în 1938 dintr-un tată pescar local și dintr-o mamă elvețiană, Savident și familia sa au părăsit Insulele Channel, fiind sub ocupație germană, și s-au mutat la Ashton-under-Lyne, Greater Manchester, când avea trei ani.

A început cu o carieră de polițist fiind înjunghiat în braț în timp ce încerca să despartă o ceartă între bande

Și-a început cariera ca polițist în Manchester și în timpul celor șase ani de serviciu a fost înjunghiat în braț în timp ce încerca să despartă o ceartă între bande.

Urmărindu-și inițial ambițiile actoricești în producții de amatori, Savident a renunțat la cariera de polițist când un producător l-a auzit vorbind într-un pub și i-a oferit un rol ca Robin Hood într-un panto londonez, lansându-și cariera de actor.

Savident a fost căsătorit cu regizoarea de teatru Rona Hopkinson și au avut doi copii.

Actorul a fost renumit pentru vocea sa în plină expansiune în timp ce îl juca pe măcelarul local în săpunul ITV.

Colega lui Sue Nicholls, care a interpretat rolul iubirii Audrey Roberts, a spus că a fost „foarte tristă” să audă de moartea lui.

Amintirile mele despre am lucrat cu tine dragul John pe stradă sunt o bucurie și vor fi mereu”, a adăugat ea.

"Dumnezeu să vă binecuvânteze și vă mulțumesc că sunteți în viața mea. Multă dragoste pentru tine, prietenii și familia tăi."

Savident s-a alăturat televiziunii din Manchester în 1994 și a devenit rapid favoritul telespectatorilor datorită personalității sale uriașe și vocii puternice.

A avut o viață amoroasă dezastruoasă, inclusiv trei căsătorii și câteva propuneri eșuate

Poveștile sale i-au implicat viața amoroasă dezastruoasă, inclusiv trei căsătorii și câteva propuneri eșuate.

Un fiu secret, Ashley Peacock (interpretat de Steven Arnold), a sosit și el în emisiune, iar cei doi au dezvoltat mai târziu o legătură strânsă în timp ce lucrau ca măcelari împreună.

Personajul lui Savident a fost ucis în 2006, suferind un accident vascular cerebral în ziua în care trebuia să se căsătorească cu Bev Unwin (Susie Blake).

Moartea lui Elliott l-a văzut, de asemenea, pe Roberts, fostul său interes romantic, să mărturisească că încă îl iubește după ce a refuzat cererea lui de căsătorie cu ani în urmă.

Celelalte soții anterioare ale măcelarului au fost Maureen Holdsworth (Sherrie Hewson) și servitoarea Eve Sykes (Melanie Kilburn).

Una dintre cele mai distinctive trăsături de caracter ale lui Elliott a fost că spunea adesea lucrurile de două ori, de obicei inserând cuvintele „eu spun” între ele – de exemplu: „Best of British is that, I say best of British”.

Chiar și în scena morții, Elliott i-a spus lui Unwin „Fii fericit, spun eu, fii fericit”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.