Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în lumea filmului german! Peter Sodann, cunoscut din cel mai longeviv serial poliţist difuzat în Germania, 'Tatort', a încetat din viaţă la 87 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Actorul german Peter Sodann, cunoscut în special datorită rolului său din cel mai longeviv serial poliţist difuzat în Germania, "Tatort" ("Scena crimei"), a încetat din viaţă la vârsta de 87 de ani, a anunţat duminică familia sa, transmite agenţia DPA, citat de Agerpres.

Sodann a devenit celebru în Germania după interpretarea rolului inspectorului Bruno Ehrlicher în emblematicul serial poliţist, din 1992 până în 2007.

"Tatort", difuzat pentru prima dată în 1970, este unul dintre cele mai populare producţii difuzate la televiziunea germană. Fiecare episod urmăreşte o echipă de poliţişti care rezolvă un caz în câte un oraş german ori în Viena sau Zurich, decorul local fiind unul dintre principalele puncte de atracţie ale serialului.

Sodann a jucat în rolul inspectorului, în episoadele cu acţiunea plasată în oraşele Dresda şi Leipzig.

Un nou episod de 90 de minute are premiera în aproape fiecare duminică seara la postul public de televiziune ARD.

Pentru mulţi germani, vizionarea "Tatort" duminică seara este un adevărat ritual. Există chiar şi baruri care difuzează serialul săptămânal, notează DPA.

Potrivit platformei germane specializată în date de audienţă Statista, peste 1.200 de episoade au fost difuzate de la debutul serialului. În 2022, în medie, aproximativ 8,1 milioane de telespectatori au urmărit episoadele difuzate duminică seara.

Născut la 1 iunie 1936 în estul Germaniei, Sodann a studiat actoria în Leipzig. El a condus un cabaret care a fost dizolvat în 1961 din cauza unui program considerat nepotrivit de către regimul comunist. Sodan a fost arestat şi a stat nouă luni în închisoare.

Serviciul de securitate Stasi din Germania de Est a continuat să îi monitorizeze ulterior activitatea.

Peter Sodann s-a remarcat, de asemenea, ca regizor de teatru în oraşul natal Halle, unde a înfiinţat mai multe spaţii care au contribuit la scena culturală a oraşului.

În 1986, a fost distins cu Premiul Naţional în Germania de Est, iar în 2001, după reunificare, a primit Crucea Federală de Merit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.