Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOLIU în lumea presei din România: Un celebru jurnalist a încetat din viaţă / VIDEO

lumanare

Lumea presei din ţara noastră este în stare de şoc. Un celebru jurnalist a încetat din viaţă. Este vorba despre Marin Traian, realizatorul emisiunii duminicale de umor și satiră de la TVR ”Un zâmbet pe 16 mm”, foarte apreciată înainte de 1989. Pentru farsele și scenariile pe care le scria pentru emisiune, Marin Traian trecea adesea prin mecanismele de cenzură ale regimului, conform europafm.ro.

Citeşte şi: PROBLEME în instanță pentru Laura Codruţa Kovesi: Procurorul pe care l-a dat afară din DNA a deschis proces

„La un moment dat, am vrut să fac un lucru mai curajos. Era acea nebunie pe mijloacele de transport şi am vrut să-i înscenez ceva directorului general al RATB (care atunci se chema STB), despre care ulterior aflasem că făcea parte din familia lui Dej. Prin urmare, l-am urmărit câteva zile, ca să văd cu ce anume circulă. Am văzut că mergea, în fie­care zi, cu maşina. Şi atunci mi-am făcut un scenariu.

Citește și: Informații interesante despre noul „BOUREANU”! Încasările medicului târât pe jos de polițiști și neconcordanțele din declarațiile de avere

Pe traseul pe care trecea maşina lui, vorbisem cu un actor, Mircea Stoenescu – Dumne­zeu să-l ierte – să leşine în faţa ma­şinii directorului STB, pentru ca el să coboare din maşină, iar eu să încerc cumva să-l oblig să urce şi el într-un tramvai, acolo unde oa­me­nii călă­toreau precum scrumbiile (…)Am făcut filmul şi am vrut să-l difuzez, dar vice­pre­şedintele televiziunii, care trebuia să-l aprobe, fusese şi el avertizat de isprava mea, în care eroul negativ era tocmai una dintre rudele lui Dej şi aşa mai departe. Nu numai că mi-a fost interzis filmul, dar au ars pelicula, ca să nu mai existe nici o urmă”, povestea acesta pentru Jurnalul Național.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.