Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în lumea teatrului! Actorul Constantin Cojocaru a murit

telegrama.ro
constantin cojocaru

Actorul Constantin Cojocaru a murit, sâmbătă, la vârsta de 78 de ani, anunță Teatrul Odeon. Potrivit reprezentanților Teatrului Odeon, sâmbătă, actorul Constantin Cojocaru a murit.

„Născut la 6 mai 1945, în ziua de Paști și binecuvântat de Dumnezeu cu talanți care au făcut din lume un loc un pic mai bun, actorul mărturisea, cu candoarea-i caracteristică, în cadrul emisiunii Dialoguri teatrale @Odeon difuzată chiar de ziua lui, în urmă cu trei ani: „Dacă aş fi un fenomen al naturii, aş fi... ploaia de vară liniştită, cu fulgere şi trăznete care nu te mai înfricoşează, dar au ceva estetic impecabil. Dacă aş fi o stare... starea de drag. Dacă aş fi un verb... aș fi verbul a iubi!”. Iubire a fost și suntem recunoscători pentru tot”, scriu cei de la Odeon pe pagina de Facebook.

Constantin Cojocaru a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, în 1966 a fost angajat la Teatrul Tineretului Piatra Neamt, iar 1975 la Odeon.

A colaborat cu mai multe teatre din București și din țară.

La Teatrul Odeon a lucrat cu regizori importanți: Dinu Cernescu, Alexa Visarion, Alexander Hausvater, Alexandru Dabija, Dragoș Galgoțiu, Mihai Măniuțiu, Radu Afrim. Dintre ultimele sale roluri: cele din „Gaițele” de Al. Kirițescu, „joi.megaJoy” de Katalin Thuroczy și „Jurnalul lui Robinson Crusoe” după Gellu Naum.

Și reprezentanții Teatrului Tineretului din Piatra Neamț au transmis un mesaj după anunțul decesului marelui actor.

„Cu durere în suflet anunțăm trecerea în neființă a actorului Constantin Cojocaru, unul dintre cei mai importanți artiști din istoria Teatrului Tineretului! Drum lin printre stele!”, este postarea Teatrului din Piatra Neamț.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.