Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în muzică - Les McKeown, fost solist al grupului Bay City Rollers, a murit

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Les McKeown, fost solist al grupului scoţian Bay City Rollers, a murit pe 20 aprilie la vârsta de 65 de ani, a anunţat familia lui, potrivit BBC, potrivit news.ro.

Cântăreţul a făcut parte din grup în timpul celei mai de succes perioade, în anii 1970, când au fost lansate piese de succes ca „I Only Wanna Be With You”, „Bye Bye Baby”, „Shang-a-Lang” şi „Give a Little Love”.

Familia lui McKeown a anunţat pe reţelele de socializare că solistul a murit pe neaşteptate.

Bay City Rollers a devenit o trupă de senzaţie în Marea Britanie şi SUA, în anii 1970. Grupul a vândut albume în peste 120 de milioane de copii.

„Invenţia grupurilor de băieţi a devenit o industrie mulţumită Bay City Rollers”, a apreciat jurnalistul american Danny Fields.

Citește și: BREAKING CONFESIUNEA lui DRAGNEA devoalată de PONTA în fața judecătorilor

Grupul a fost înfiinţat la începutul anilor 1970 şi numele a fost stabilit după ce membrii au aruncat la ţintă pe o hartă - Bay City, din apropiere de Michigan.

Primul lor single a fost „Keep On Dancing” (1971), iar patru ani mai târziu, înregistrau două single-uri pe primul loc în top - „Bye Bye Baby” şi „Give A Little Love”. Albumele care au ajuns în fruntea topurilor au fost „Rollin'”, în 1974, şi „Once Upon A Star”, în 1975.

McKeown, care a renunţat la şcoală la vârsta de 15 ani, pentru a se alătura trupei Threshold, a ajuns la Bay City Rollers în 1973.

El a părăsit grupul în 1978, după ce trupa a decis să aleagă un stil new wave sub numele de The Rollers, însă a revenit pentru mai multe turnee şi înregistrări live.

La vârsta de 20 de ani, aflat în Edinburgh, într-o scurtă pauză între concerte, a provocat un accident în care o femeie în vârstă de 76 de ani a murit. A doua zi, el s-a realăturat turneului.

McKeown a fost găsit vinovat doar de conducere imprudentă, în ciuda martorilor care au spus că avea viteză prea mare. A fost amendat cu 100 de lire sterline şi nu a avut drept să şofeze un an.

Solistul a susţinut în numeroase interviuri că vina pentru acel accident nu i-a dat pace şi a jucat un rol important în alcoolismul lui.

După ce a părăsit grupul, McKeown a pus bazele Egotrip şi a lansat un album solo, „All Washed Up”, în 1979.

În ultimii ani a susţinut concerte sub numele Les McKeown's Bay City Rollers. La începutul pandemiei, se afla în turneu în Canada şi a revenit în Scoţia.

I-au fost aduse numeroase omagii pe reţelele de socializare, inclusiv din partea chitaristului Andy Scott (The Sweet) şi a cântăreţei Kim Wilde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.