Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOLIU în presa din România: Jurnalistul Valentin Iacob s-a STINS din viață

Formula AS
valentin iacob

E doliu în presa din România! Jurnalistul Valentin Iacob s-a stins din viață la 67 de ani. Acesta suferea de o boală gravă și a murit într-un timp relativ scurt de la diagnosticare.

Valentin Iacob s-a nascut in Bucuresti, pe 12 octombrie 1955. Este poet si jurnalist. In 1979 a absolvit Facultatea de Matematica a Universitatii din Bucuresti si pana in 1993 a fost informatician si profesor de matematica. Ca scriitor, a debutat dupa decembrie 1989. Poeme, proze, interviuri si amintiri literare i-au aparut in majoritatea revistelor literare romanesti. A publicat patru carti: Petrogradul intr-un pahar cu sampanie (poeme, Editura Du Style, 1996), Pianul kamikaze (poeme, Editura Du Style, 1998), Balada Craiului de Toba (poem, Editura Eminescu, 1998), Clownul lui Hrist (poeme si proze, Editura Muzeului Literaturii Romane), scria Revista AS în textul de prezentare a lui Iacob.

Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania si al Asociatiei Scriitorilor Profesionisti din Romania (ASPRO).

A primit Premiul pentru debut al Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti, Premiul pentru debut "Poesis", Premiul pentru poezie al Colectiei Biblioteca Bucuresti (1998), Premiul pentru literatura pentru copii al Concursului national de literatura "Alexandru Odobescu" (1997, Calarasi) si a fost nominalizat la premiile pentru debut ale Uniunii Scriitorilor si ASPRO.

Din 1992 este redactor la "Formula AS". "O cunoscusem pe doamna Sanziana Pop inca dinainte de 1989, pe cai literare. Dar din clipa in care m-a chemat la "Formula AS", ea mi-a taiat luminos destinul, nonsalanta si energica. Mai mult, consider ca am crescut si m-am format la scoala de jurnalistica literara a Sanzienei Pop. In toti acesti ani la "AS", am scris in mai toate genurile si rubricile revistei. Iar forta de mentorat a Sanzienei Pop am simtit-o constant ca pe o bucurie a dialogului esential si eficient. Una care te obliga sa scrii, sa tintesti mereu sus. La fel cum este si bucuria de a calatori cu echipa "AS-ului" in cautarea emotiei si frumosului din oameni, locuri si cuvant".

Trecerea sa în neființă a fost comentată și de liderul AUR, Claudiu Târziu.

Obosiți de viața de aici, poeții se retrag în viața de dincolo.

Ieri, s-a dus și Valentin Iacob, ”poetul de la Stalingrad”, să joace ”poker cosmic”.

Prieten și coleg, mulți ani, la excepționala revistă ”Formula As”, a plecat într-un fel ciudat, aproape fără de veste, el, vorbitorul neobosit și avidul de viața căzută de pe partea asta a lui Dumnezeu.

O foarte scurtă luptă cu o boală necruțătoare, la care nu s-a gîndit niciodată, și gata. Tocmai cînd, după ani de pribegie sufletească, își găsise un acasă firesc. Tocmai în prag de nouă izbîndă literară. Tocmai cînd mai avea atîtea de spus în poezia lui nebunească și sofisticată și în publicistica lui densă și spumoasă. Tocmai cînd trecuse un an de cînd nu mai băusem împreună un vin bun, în jurul căruia să rostogolim amintiri vesele și să ticluim planuri ambițioase.

I s-o fi făcut dor de cei plecați mai înainte, colegi și prieteni ai noștri, Silvia Kerim, Sorin Preda, Bogdan Lupescu, Marius Petrescu. Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească în pace!

Dumnezeu să aibă grijă și de sufletul robului său Valentin!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.