Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în sportul mondial - A murit o adevărată legendă: 'Deplângem cu profundă tristețe pierderea unui reper în sport'

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Federico Bahamontes, primul spaniol care a câștigat Turul Franței, a murit la vârsta de 95 de ani, au anunțat marți oficialii spanioli, citați de Reuters.

Bahamontes, care și-a câștigat porecla "Vulturul din Toledo" după numeroasele victorii în etapele de munte, a câștigat Turul Franței în 1959 și a fost, de asemenea, primul ciclist care a realizat tripla, câștigând clasamentul "Regele Munților" în toate cele trei Mari Tururi, conform Mediafax.

Născut la Toledo, acesta a câștigat 11 etape în Marele Tur, între 1954-1965, și a fost desemnat cel mai bun cățărător din toate timpurile din Turul Franței în 2013 de către ziarul francez L'Equipe.

"Deplângem cu profundă tristețe pierderea lui Federico Martin Bahamontes, Vulturul din Toledo, un reper în sport care a dus numele orașului nostru în vârf", a declarat primarul din Toledo, Carlos Velazquez, într-un comunicat pe rețelele de socializare.

Cunoscut ca un personaj înflăcărat și excentric, care nu a fost întotdeauna popular printre rivali, Bahamontes s-a oprit odată în vârful Col de Romeyere cu spițele rupte și a mâncat înghețată în timp ce aștepta mașina echipei sale și plutonul de cicliști.

S-a retras la 37 de ani, după o victorie la Montjuic.

"Fiu adoptiv al orașului Toledo, admirat și iubit, Fede ne-a încântat cu cățărările sale extraordinare. Magazinul său de biciclete, din Plaza de la Magdalena, din orașul nostru, a fost un loc de pelerinaj pentru toți fanii", a adăugat Velazquez.

"Îi vom onora memoria cu două zile de doliu oficial, în semn de durere și de recunoaștere a tuturor locuitorilor din Toledo. Datorită lui am câștigat cu toții Turul. Cele mai profunde condoleanțe pentru cei dragi lui. Fie ca el să se odihnească în pace".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.