Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOLIU în sportul românesc: Un fost internațional de rugby a murit în urma unui stop cardiac - FOTO

lumanare doliu

Veste tragică pentru sportul românesc! Fostul internațional de rugby, Adrian Tinca a murit, în urma unui stop cardiac suferit la Castres (Franța), potrivit Libertatea.ro.

Participant la meciul cu Franța din 1987 (3-49), de la Agen, Adrian Tinca (50 de ani) a plecat dintre noi, mult prea devreme, în urma unui stop cardiac.

În prezent antrenor, Tinca se afla în Franţa cu o grupă de copii, la un turneu (onorând invitaţia fostului său coechipier Adrian Lungu)! Adrian Tinca era născut pe 9 ianuarie 1967.

Citește și: Gafă MONUMENTALĂ a mascaților: Reacție STUPEFIANTĂ a poliției după ce au intrat peste o bătrână

Fostul jucător de treisferturi se afla la Castres, Franțam invitat de cel ce îi era coleg la Farul Constanța și care i-a rămas prieten, Adrian Lungu, cel alături de care a devenit campion al Romaniei și care face parte, de ani buni, din staff-ul administrativ al cunoscutei echipe franceze.

Descoperit la CSȘ 2 Constanța de antrenorul Petre Ianusievici, Tinca a cucerit titlul național la juniori în 1985, iar în 1986 s-a transferat la CSA Steaua, cucerind un titlu de campion.

Din 1987 a jucat numai la RC Farul, devenind campion național de seniori în sezoanele 1994/95 și 1996/97. Unul dintre cei mai buni jucători de treisferturi ai României, Tinca a făcut pasul și la echipa națională, în 1987.

Tinca a participat si la Cupa Mondială din 1987 – Noua Zeelandă, fiind dintre cei mai tineri jucători din delegația României.

Maestru al sportului din 1999, Adrian Tinca a activat ca antrenor, între anii 2002 și 2016, la RC Farul, RC Cleopatra și RC Tomitanii Constanța.

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.