Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în Ungaria: Şefii de la Budapesta plâng după Trianon

trianon

Comunităţile maghiare au devenit mai puternice, în ultimul deceniu, nu doar în Bazinul Carpatic, ci şi în lume, a declarat vineri preşedintele parlamentului de la Budapesta, Laszlo Kover, înaintea Zilei Coeziunii Naţionale, prin care Ungaria comemorează, din 2010, semnarea Tratatului de pace de la Trianon, transmite MTI.

 

Într-o declaraţie la un post de radio comercial, Kover a subliniat că 4 iunie continuă să fie 'o zi de doliu', iar consecinţele 'dezastrului de la Trianon' nu au fost înlăturate.

 

Cu toate acestea, politicile 'hotărâte, consecvente şi constructive' ale guvernului au promovat un nou mod de gândire şi de cooperare, a mai arătat Laszlo Kover.

 

La rândul său, vorbind cu prilejul unei gale desfăşurate la Teatrul Naţional, vicepremierul Zsolt Semjen a subliniat că 'fiecare ungur se naşte cu misiunea de a contribui la supravieţuirea naţiunii şi de a-i păstra valorile pentru întreaga omenire'.

 

Guvernul are misiunea de a asigura un cadru pentru construirea viitorului naţiunii, printre altele prin acordarea cetăţeniei maghiarilor din afara graniţelor şi prin sprijinirea comunităţilor lor, a educaţiei şi culturii acestora, în timp ce indivizilor le revine rolul de 'a realiza în Bazinul Carpatic o ţesătură de legături personale', a afirmat vicepremierul Semjen.

 

În 2010, parlamentul de la Budapesta a decretat 4 iunie ca Zi a Coeziunii Naţionale, comemorând semnarea, în 1920, a Tratatului de la Trianon, care a consfinţit noile frontiere ale statului ungar în urma Primului Război Mondial, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.