Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu național în Portugalia: O legendară actriță s-a stins din viață

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Guvernul portughez va decreta o zi de doliu naţional pentru funeraliile actriţei Eunice Munoz, decedată vineri la vârsta de 93 de ani, la câteva luni după ce a sărbătorit pe scenă împlinirea a 80 de ani de la debutul ei artistic, a anunţat Ministerul Culturii din Portugalia, informează AFP și Agerpres.

"Eunice Munoz a marcat într-o manieră definitivă teatrul portughez, lucrând cu cei mai importanţi regizori şi cu cele mai importante companii teatrale, fără să înceteze vreodată să se reînnoiască, să se reinventeze şi să seducă generaţii succesive de spectatori", a declarat prim-ministrul portughez Antonio Costa într-un mesaj publicat pe Twitter.

"Cu o tristeţe profundă am aflat vestea despre moartea lui Eunice Munoz, o referinţă naţională, admirată şi respectată de toţi portughezii", a declarat preşedintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, pentru agenţia de presă Lusa.

Fiică şi nepoată a unor actori de teatru şi artişti de circ, Eunice Munoz a jucat în aproape 200 de spectacole de teatru şi a colaborat cu aproximativ 100 de companii teatrale, participând, de asemenea, la realizarea multor filme şi seriale de televiziune.

În 2021, venerabila artistă portugheză a împărţit scena cu una dintre nepoatele sale, Lidia Munoz, cu ocazia unui turneu ce a culminat pe 28 noiembrie cu o reprezentaţie la Teatrul Naţional Dona Maria II din Lisabona, după exact 80 de ani de la debutul ei în cariera de actriţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.