Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu: O legendă a muzicii jazz a murit la vârsta de 78 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Cântăreţul şi trompetistul sud-african Hugh Masekela, o legendă a muzicii jazz, a murit, marţi, la vârsta de 78 de ani, după o luptă îndelungată cu un cancer de prostată, a anunţat familia artistului, scrie NEWS.RO, citând AFP.com.

Citeşte şi: Un fost ministru de Finanţe DĂ PESTE CAP toate planurile: 'Declaraţia 600 NU poate fi eliminată...'

„După o lungă luptă cu cancerul de prostată, în care a dat dovadă de curaj, a murit în pace, în Johannesburg”, a transmis familia lui Masekela.

Familia artistului a amintit de „contribuţia sa ca activist” în domeniul muzicii, care „a rămas în amintirea a milioane de oameni”.

Nathi Mthethwa, ministrul Artelor şi Culturii, a spus că „naţiunea a pierdut un muzician unic, care a ridicat moralul ţării prin muzica sa nemuritoare”.

Hugh Masekela şi-a început cariera după ce a primit prima sa trompetă, în perioada adolescenţei sale, din partea preotului Trevor Huddlestone, care era un activist împotriva apartheidului. Apoi, a avut trompetă moştenită de la Louis Armstrong.

Masekela a fugit din Africa de Sud marcată de apartheid la începutul anilor 1960 şi nu s-a întors timp de trei decenii, până după eliberarea lui Nelson Mandela, în 1990.

Între cele mai apreciate hituri ale sale se numără „Bring Him Back Home”, prin care a cerut eliberarea lui Nelson Mandela din închisoare, şi „Grazing in the Grass” (1968), care a fost inclusă recent în Grammy Hall of Fame.

A susţinut turnee internaţionale şi după împlinirea vârstei de 70 de ani, cu show-uri pline de energie. La concertele pe care le-a susţinut în Africa de Sud publicul a cântat alături de el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.