Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ministru de Finanţe DĂ PESTE CAP toate planurile: 'Declaraţia 600 NU poate fi eliminată...'

stiripesurse.ro
Formularul 600

Guvernul a decis să facă un pas înapoi şi să anunţe modificarea Declaraţiei 600 după ce românii afectaţi de implementarea ei au făcut vâlvă în spaţiul public. S-a decis până la acest moment prelungirea termenului de depunere până la 1 martie, însă liderul PSD, Liviu Dragnea vorbea chiar de eliminarea formularului. În replică, fostul ministru de Finanțe, Ioana Petrescu a dat peste cap toate planurile PSD şi a afirmat la RFI că Declarația 600 nu poate fi eliminată: "Cei care spun acest lucru nu înțeleg Codul Fiscal și nu înțeleg cum funcționează aceste tipuri de declarații".

Citeşte şi: Liderul UDMR, anunţ NEAŞTEPTAT privind intrarea la guvernare: 'Acest subiect NU EXISTĂ...'

"Nu ai cum să vii cu soluția de a elimina formularul 600. Atunci cum mai calculezi asigurările sociale pentru cei care au alte tipuri de venituri decât salarii? Cei care spun acest lucru nu înțeleg Codul Fiscal și nu înțeleg cum funcționează aceste tipuri de declarații și aceste tipuri de venituri”, a spus Ioana Petrescu.

Fostul ministru a mai spus că întreg scandalul a apărut pentru că declarația a fost modificată peste noapte și că s-a comunicat foarte prost pe această temă.

"Această măsură a fost făcută peste noapte și nu a fost comunicată corect, pentru că altfel majoritatea persoanelor care au venituri independente sunt avantajate pentru că, ele vor plăti, dacă au avut venituri peste 22.800 lei net anul trecut, în acest an vor plăti doar la nivelul salariului minim, deci asigurările de sănătate sunt plătite la nivelul salariului minim pe țară, iar cele la pensii, ei au de ales dacă vor să plătească la nivelul salariului minim sau un pic mai mult dacă doresc. În principiu, e de bine, dar a fost comunicat foarte prost", a completat Ioana Petrescu.

Declarația 600 ar trebui completată de românii care au obținut în anul fiscal precedent venituri din activități independente, din cedarea folosinței bunurilor, din activități agricole, silvicultură și piscicultură, ori din asocieri cu persoane juridice sau din investiții.
Citeşte şi: Numire de ULTIM MOMENT la Academia de Poliţie: Rectorul acuzat de hărţuire sexuală, ÎNLOCUIT de ministrul de Interne .

Citeşte şi: Lovitură GREA: Un expert UE recomandă SUSPENDAREA extrădărilor către România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.