Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOLIU Un cunoscut actor din serialul 'Toate pânzele sus' a MURIT

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Doliu în cinematrografia din România. Actorul George Paul Avram, cunoscut pentru rolul Haralamb din serialul "Toate pânzele sus", a murit la vârsta de 80 de ani, a anunţat Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" Bucureşti.

George Paul Avram, născut la 31 martie 1940 în Bucureşti, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică (IATC), în 1963, la clasa lui Ion Şahighian cu rolul Oedip Rege de Sofocle. După un scurt debut la Teatrul de Stat din Sibiu, în 1964, cu rolul Andrei din "Passacaglia", în acelaşi an a intrat în trupa Teatrului Naţional din Bucureşti. Vreme de două decenii a jucat pe scenele acestui teatru roluri din dramaturgia românească şi universală în peste 30 de spectacole, până în 1987 - anul plecării sale în Germania, şi apoi după ce a revenit în ţară (din 2005), conform News.ro.

Citește și: Informație EXPLOZIVĂ: un bărbat prezentat ca MORT după ce a REFUZAT să se interneze de COVID-19 a decedat de infarct

Nume cunoscute ale regiei româneşti ca Mihai Berechet, Marietta Sadova, Horea Popescu, Ion Cojar, Sanda Manu i-au încredinţat roluri în spectacolele montate la Naţional: O`Kelly în "Maria Stuart", de Friedrich Schiller - primul rol la TNB, în 1964, urmând Valter în "Idolul şi Ion Anapoda", de G. M. Zamfirescu, Căpitan Stamatescu în "Titanic Vals", de Tudor Muşatescu, Lukas în "Peripeţiile bravului soldat Svejk", de Jaroslav Hasek, Balou în "Danton", de Camil Petrescu şi multe altele.

Ultimul rol pe care l-a jucat la Naţionalul bucureştean a fost în spectacolul "Eduard al III-lea", de William Shakespeare, regizat de Alexandru Tocilescu în 2008.

Pe micile ecrane s-a remarcat cu rolul Haralamb din serialul "Toate pânzele sus", de Radu Tudoran, în regia lui Mircea Mureşan, fiind distribuit şi în câteva filme artistice ale unora dintre cei mai cunoscuţi regizori români. A jucat în "Actorul şi sălbaticii" şi "Mitică Popescu", în regia lui Manole Marcus, "Secvenţe", regia Alexandru Tatos, "Restul e tăcere", regia Nae Caranfil.

Înmormântarea are loc vineri, la ora 11.00, la Cimitirul Tudor Vladimirescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.