Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu uriaș în lumea baschetului: a murit un fost jucător și președinte de club. Era fratele actualului selecționer

doliu lumanare

Lumea baschetului este în doliu, după moartea fostului jucător și președinte de club la CSU Brașov, Gabriel Calancea (56 de ani). Acesta a decedat pe litoral, în urma unui tragic accident. El se afla pe litoral pentru a urmări Competiția Națională de MiniBaschet U12.

content-image

”Vestea decesului fostului baschetbalist Gabriel Calancea, la doar 56 de ani, a fost un soc atat pentru apropiati, cat si pentru familia baschetului romanesc. Presedintele clubului CSU Brasov si-a trait ultimele clipe acolo unde se si nascuse: la malul marii. Din pacate, un accident stupid a curmat viata celui care venise cu familia lui pentru a se bucura de spectacolul baschetbalistic oferit de micutii participanti la Competitia Nationala de MiniBaschet U12.

Frate al selectionerului echipei nationale feminine Dan Calancea, Gabriel si-a dedicat viata baschetului, din copilarie si pana la finalul vietii. Slefuit de antrenorul Martisor Hondrila, a fost convocat la loturile nationale de juniori, reprezentand cu deminitate Romania. In 1985, impreuna cu fratele lui, s-au mutat la Brasov, urmand cursurile Facultatii de Electrotehnica. In orasul de sub Tampa, au devenit printre cei mai importanti jucatori ai prim-divizionarei CSU, echipa la care au jucat pana la finalul carierei.

Dupa retragerea din activitatea de jucator, Gabriel Calancea a ramas aproape de baschet, devenind presedintele CSU Brasov. Anul acesta implinea 38 de ani de activitate neintrerupta (ca jucator, si apoi conducator) in cadrul clubului alb-albastru.

Federatia Romana de Baschet adreseaza sincere condoleante familiei indurerate, si tuturor celor apropiati!

Dumnezeu sa il odihneasca in Pace!”, a fost anunțuș forului național.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.