Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu uriaș în lumea muzicală: a murit profesorul și maestrul Florenel Ionoaia/ Video

doliu lumanare

Profesorul și muzicianul Florenel Ionoaia a încetat din viață la vârsta de 67 de ani. A fost prim oboist şef-partidă în cadrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „G.Enescu” Bucureşti și profesor universitar la Universitatea Națională de Muzică din București.

După absolvirea cursurilor universitare a obţinut două Premii A.T.M, Premiul I la Concursul „Gh. Dima”- Cluj Napoca, iar în anul 2004 a fost distins cu Medalia „Meritul Cultural”.

În cei peste 40 de ani de activitate artistică s-a afirmat în concerte și recitaluri-solo, a realizat înregistrări pentru Electrecord şi V.D.E.Gallo – Elveţia.

A fost prim oboist şef-partidă în cadrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „G.Enescu” Bucureşti, alături de care a susţinut mii de concerte pe mari scene din țară și din întreaga lume.

În plan pedagogic contribuie continuu la afirmarea școlii românești de oboi, a fost profesor doctor la Universitățile de Muzică din Bucureşti şi Iaşi, permanent invitat în jurii sau la masterclassuri, autorul cărților „Muzica şi desăvârşirea fiinţei umane” şi „Stiluri muzicale în repertoriul pentru oboi”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.