Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu uriaș în sportul românesc: A murit una dintre figurile emblematice ale atletismului din România

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Luni, Ioan Marconi, fost campion național la atletism și antrenor al echipei naționale în anii '70, s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani.

Marconi a fost decan al Facultății de Sport din cadrul Universității de Vest Vasile Goldiș, precum și cadru didactic la Universitatea Aurel Vlaicu, ambele instituții fiind situate în Arad.

Una dintre marile figuri ale sportului din România a încetat din viață. Vestea tristă a fost anunțată pe pagina de Facebook a Asociației Județene de Atletism, organizație pe care Ioan Marconi a condus-o și a fost membru onorific. Mesajul transmis pe rețeaua de socializare a exprimat durerea profundă a asociației: "Cu tristețe în suflet am fost anunțat de doamna Marconi că domnul Marconi Ioan, camaradul nostru din asociație, a încetat din viață în dimineața acestei zile. Drum lin printre îngeri, domnule profesor. Transmitem sincere condoleanțe întregii familii Marconi."

Născut la data de 12 ianuarie 1939, Ioan Marconi a avut o carieră impresionantă în sport. A devenit cunoscut la Universiada din 1964, când a obținut medalii de aur pentru România în probele de 100 și 200 de metri garduri, precum și în cursele de 400 și 800 de metri, inclusiv ștafeta de 4x400 de metri. A devenit campion național în repetate rânduri în aceste probe și s-a afirmat ca un antrenor de renume.

Printre elevii săi se numără Ibolya Korodi, care a obținut o prestigioasă clasare pe locul 4 la Jocurile Olimpice de la Moscova din 1980, în proba de ștafetă 4x400 de metri. Marconi a fost de asemenea antrenorul lui Gheorghe Petronius în proba de 400 de metri garduri, iar acesta a fost selecționat în lotul olimpic pentru Munchen 1972. Din păcate, sportivul său s-a îmbolnăvit de hepatită chiar înainte de plecarea delegației române, iar participarea sa la Jocurile Olimpice a fost împiedicată.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.