Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dominic Fritz speră ca vaccinarea să scoată orașul din carantină: 'Avem nevoia să vedem lumina de la capătul tunelului'

pressalert.ro
Dominic Fritz

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat luni seară, la B1 TV, că scenariile privind pandemia de COVID-19 pe baza cărora sunt impus erestricțiile ar trebui regândite, având în vedere că nu iau în calcul număruld e teste aplicate.

“Aceste scenarii poate că trebuie regândite, mai ales dacă nu sunt legate de o politică serioasă d etestare. Dar acum după cum ați spus și dumneavoastră, este evident că spitalele sunt depășite, deja, acum la începutul acestui val. Deci, oricum trebuia să luăm măsuri, oricum trebuia să tragem această frână de urgență”, a precizat primarul Timișoarei.

Întrebat despre timișorenii care s-au înghesuit în supermarketuri după ce au aflat că Timișoara va intra în carantină, Dominic Fritz a spus că a fost o reacție emoțională și că ar avea legătură cu amintirea stării de urgență.

“Poate că mulți și-au amintit de starea de urgență, unde era o situație nouă, lumea nu știe cum să se aprovizioneze, chiar dacă supermarketurile erau deschise. Acum a revenit această amintire și mulți s-au dus repede în supermarketuri și bineînțeles că supermarketurile vor rămâne deschise, chiar și celelalte magazine. În weekend, mall-urile vor fi închise”, a mai precizat Dominic Fritz.

Citește și: IPS Teodosie, ieșire la adresa Guvernului! ‘Suntem amenințați în aceste zile’

Acesta a recunoscut că speră ca Timișoara să înceapă etapa a treia de vaccinare mai devreme decât restul țării.

“Vom primi pentru Timișoara suficiente doze de vaccin. Putem să vaccinăm acum și vârstnicii cu vaccinul AstraZeneca. Eu sper ca situația se va îmbunătăți. Noi din partea primăriei, avem centre care așteaptă să fie deschise. Avem în total 17 fluxuri în cinci centre. Deschidem săptămâna aceasta mai multe. Putem în aproape toate centrele să dublăm capacitatea. Suntem pregătiți. Speranța mea este că putem începe etapa a treia mai devreme decât în restul țării, tocmai pentru că suntem în carantină și avem nevoia să vedem lumina de la capătul tunelului”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.