Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Domnule președinte, nu ratați șansa de a deveni român!'

iohannis

Partidul Forța Națională i-a transmis o scrisoare deschisă președintelui Iohannis prilejuită de promulgarea legii prin care Avram Iancu a fost decalrat Erou Națională. Scrisoarea îi aparține Secretarului General al Forței Naționale, Mircea Găinușă, care îl apreciază pe Iohannis pentru promulgarea legii lui Avram Iancu, dar care precizează că ”acesta este doar începutul. Dați dovadă de inițiativă și sacrificiu și redați-ne demnitatea, domnule președinte, stopând acțiunile secesioniste anti-româneşti!”

Iată textul integral al scrisorii adresate președintelui României de Forța Națională:

” Scrisoare deschisă către președintele României

Domnule președinte, nu ratați șansa de a deveni român!

Domnule președinte, ne spuneți cu răceală (nemțește), ori de câte ori aveți ocazia, că “vreau guvernul meu”. Nu, domnule președinte, trebuie să vă doriți un guvern cu români și pentru români, întrucât țara al cărei președinte sunteți este România.

A administra eficient un stat independent, domnule președinte, presupune implementarea la toate nivelurile, în interes național, a strategiilor de politică internă și externă, cu scopul de a răspunde rapid și eficient unei game din ce în ce mai diversificate de provocări.

Citește și: George Soros, întâlnire la nivel înalt: Ce i se pregătește lui Donald Trump

Românii se simt abandonați în propria lor patrie, sunt ignorați, disprețuiți și insultați de cei care trăiesc din salarii de mii de euro și care își duc copiii la școli private din Bruxelles, au domiciliile și se tratează la spitale în străinătate.

România este guvernată la această oră de grupuri de interese din afara țării. Este vorba de acele ONG-uri care promovează o politică antinațională, finanțând entități si persoane, impunând în mod ocult prim-miniștri și miniștri.

Opriți, domnule președinte, politicile antieconomice și antisociale impuse din afara țării, opriți totalitarismul european! Națiunea română dorește o viață decentă și un viitor predictibil. Redați-ne speranța de a trăi în țara noastră într-o societate cu reguli care se respectă, o societate în care ești respectat ca om, o societate în care vezi un viitor pentru copiii tăi.

Dați dovada, domnule președinte, de pragmatism, și identificați segmentele interesului naţional românesc necesare unei noi politici interne, externe și de securitate, declarați cu mândrie de român că prioritatea politică a domniei voastre este “ROMANIA FIRST”, nu “guvernul meu”. Vrem țara înapoi, domnule președinte, așa că opriți politica “partenerilor internaționali" de impunere de standarde proprii, fără a ține cont de particularitățile istorice, religioase, naționale, culturale ale națiunii române, opriți distrugerea economică și demografică, exodul tinerilor, lipsa de speranță în viitor.

România este țara tuturor românilor, iar o societate atât de divizată are nevoie de unitate și solidaritate, nu de “ comisari străini” care să-și impuna politicile în dauna interesului național.

Este de apreciat, domnule președinte, că ați promulgat proiectul de lege prin care Crăișorul Munților a fost declarat „Erou al Națiunii Române”, dar acesta este doar începutul. Dați dovadă de inițiativă și sacrificiu și redați-ne demnitatea, domnule președinte, stopând acțiunile secesioniste anti-româneşti!

Aveți în vedere, domnule președinte, că în prezent Uniunea Europeană se coonfruntă cu cele mai mari provocări de securitate de la înființarea sa. În acest context dificil, nu putem decât să constatăm că Politica Externă și de Securitate Comună a Uniunii nu acoperă decocamdată toate riscurile și că se impune o revizuire a ei, în sensul elaborării unor noi mecanisme și strategii de acțiune rapidă și sinergică în cazul unei amenințări externe, chiar dacă nu sunt vizate simultan toate statele membre. Din perspectiva relațiilor cu Rusia, atitudinea de rigiditate invocată de anumite voci ca fiind cea mai potrivită va aduce cu siguranță consecințe negative Romaniei. Cu toate că este membru al NATO și UE, România nu se poate ascunde în spatele acestui statut pentru a desconsidera o țară precum Rusia, ci trebuie să-și valorifice din punct de vedere geostrategic poziționarea ca frontieră estică a UE și NATO, iar nu să fluture steagul războiului la Marea Neagră.

Domnule președinte, dacă doriți să fiți decorat și de națiunea română, nu doar de străini, atunci nu ratați șansa de a deveni român, chiar dacă nu aveți sânge albastru!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.