Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donal Trump și Vladimir Putin au pecetluit soarta Siriei: Ce soluție AU EXCLUS cei doi lideri

Putin Trump Putin Donald Trump Vladimir Putin

Preşedintele american, Donald Trump, şi omologul său rus, Vladimir Putin, sunt de acord pentru a spune că "nu există soluţie militară" posibilă războiului în Siria, a anunţat sâmbătă Kremlinul, citând un comunicat comun, potrivit AFP.

"Preşedinţii sunt de acord pentru a spune că actualul conflict în Siria nu are soluţie militară" şi au confirmat "hotărârea lor de a învinge gruparea Statul Islamic", potrivit site-ului internet al Kremlinului. Conform Moscovei, comunicatul comun a fost aprobat în marja Forumului de cooperare economică Asia-Pacific (APEC) în Vietnam.

Citește și: Foarte interesant! Cine este cel mai bine plătit angajat din România și ce funcție are acesta

În cursul summitului APEC de la Da Nang (centrul Vietnamului), cei doi şefi de stat şi-au strâns mâna de două ori, rostind şi câteva cuvinte, dar fără să se întâlnească cu adevărat între patru ochi, scrie agerpres.ro.

"Preşedinţii şi-au confirmat angajamentul pentru suveranitatea Siriei, independenţa sa, unitatea sa, integritatea sa teritorială şi natura sa seculară" şi au invitat toate părţile să participe la discuţiile organizate de ONU la Geneva, declară Kremlinul.

Citește și: Toți șoferii sunt vizați: În funcție de ce s-ar putea calcula noua taxă auto și cine ar putea plăti cel mai mult

Comandamentul militar rus a acuzat recent SUA că "se preface doar" că luptă împotriva Statului Islamic în Irak şi că jenează contraofensiva susţinută de Rusia în estul Siriei.

"Preşedinţii au discutat şi despre necesitatea de a reduce suferinţele umane în Siria şi au invitat toate ţările membre ale ONU să-şi crească contribuţia pentru a satisface nevoile umanitare în lunile care urmează", potrivit aceluiaşi text al Kremlinului.

Citește și: Inedit! Cine sunt marii câștigători, după revoluția fiscală și cine va fi afectat de scăderea impozitului pe venit

Acest document, a precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţia de presă RIA Novosti, a fost pregătit de experţi din Rusia şi SUA şi a fost convenit sâmbătă în cadrul unei discuţiei purtate de ministrul de externe rus Serghei Lavrov şi secretarul de stat american Rex Tillerson.

Conform RIA Novosti, respectiva "declaraţie" a fost pregătită special pentru summitul APEC.

Citește și: Comisia Europeană deschide o anchetă împotriva României: Ce autoritate publică este luată în vizor și de ce

Rusia desfăşoară în Siria o campanie de bombardamente din 2015, în sprijinul preşedintelui Bashar al-Assad, şi a întors evoluţia conflictului în favoarea acestuia, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.