Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a anunţat arestarea unui protagonist al atacului din Benghazi, din 2012

libia

Preşedintele american Donald Trump a anunţat luni arestarea în Libia a lui Mustafa al-Imam, implicat în atacul împotriva personalului diplomatic american la Benghazi, în 2012, soldat cu patru morţi, între care ambasadorul SUA, Christopher Stevens, informează AFP. "Ieri (duminică), la ordinele mele, Statele Unite l-au capturat pe Mustafa al-Imam în Libia. Graţie acestei operaţiuni încununate de succes, al-Imam va compărea în faţa justiţiei din Statele Unite pentru presupusul său rol în atacul din 11 septembrie 2012 din Benghazi", a anunţat Trump, citat într-un comunicat care nu precizează circumstanţele arestării lui Al-Imam, reţinut duminică.

Anterior în cursul zilei de luni, oficialităţi americane anunţaseră sub rezerva anonimatului capturarea unui militant bănuit că ar fi jucat un rol în atacul din 2012. Două dintre aceste oficialităţi îl identificaseră pe bărbat drept Mustafa al-Imam şi afirmaseră că a fost implicat în moartea ambasadorului Stevens. Potrivit surselor citate, individul se află în custodia Ministerului Justiţiei şi urmează să fie transportat în SUA de către armată. Oficialităţile americane mai declaraseră că operaţiunea a fost autorizată de preşedintele Donald Trump şi că a fost executată în coordonare cu guvernul libian de uniune naţională, susţinut de ONU. Comisiile de resort ale Congresului şi familiile americanilor ucişi în atacul din 2012 au fost notificate, au mai adăugat oficialităţile citate, conform Agerpres.

Atacul asupra reprezentanţei diplomatice americane a făcut obiectul mai multor audieri în Congresul SUA, legiuitorii republicani fiind critici faţă de modul în care Hillary Clinton, la acea vreme secretar de stat, a răspuns atacului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.