Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump A CEDAT la amenințările Uniunii Europene: Propune eliminarea totală a taxelor la importurile de autovehicule

sua ue

Administraţia Donald Trump propune Uniunii Europene eliminarea totală, pe bază de reciprocitate, a taxelor vamale pentru importurile de autovehicule, afirmă surse citate de site-ul publicaţiei germane Handelsblatt, informează Mediafax.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a ameninţat recent că va impune taxe vamale de 20% pentru importurile de autovehicule fabricate în ţările Uniunii Europene. Însă, în contextul în care UE a adoptat deja măsuri de retorsiune după ce Donald Trump a impus tarife la importurile de oţel şi aluminiu, Administraţia de la Washington a formulat acum noi propuneri.

Ambasadorul american la Berlin, Richard Grenell, a avut o întrevedere cu Dieter Zetsche, directorul general al grupului auto Daimler, cu Harald Krüger, şeful Consiliului de administraţie al firmei BMW, şi cu preşedintele grupului Volkswagen, Herbert Diess.

Vezi și: Donald Trump a cerut INVADAREA Venezuelei: Planul din 2017 a ieșit la iveală

Potrivit unor surse citate de revista germană Handelsblatt, Administraţia de la Washington este pregătită să accepte eliminarea totală a taxelor pentru importurile auto în relaţia cu Uniunea Europeană. Un astfel de acord ar necesita o decizie a tuturor statelor membre ale Uniunii Europene şi înregistrarea condiţiilor la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC).

În prezent, Statele Unite aplică taxe vamale de 2,5% la importurile de autoturisme şi de 25% la cele de autocamioane. Uniunea Europeană impune taxe de 10% pentru importurile auto din Statele Unite, informează agenţia Reuters.

Comisia Europeană a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă. Preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, se va întâlni cu Donald Trump în curând, la Washington. "Va fi o oportunitate pentru discutarea multor probleme de interes comun, mai ales cele în domeniul comercial", a declarat, pentru Reuters, un purtător de cuvânt al Executivului UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.