Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a criticat Apple pentru refuzul companiei de a debloca telefoanele utilizate de infractori și criminali

nyt.com
trump

Președintele american Donald Trump a criticat Apple pentru refuzul companiei de a debloca telefoanele utilizate de infractori și criminali, în același timp în care compania beneficiază de ajutor guvernamental pe zona de comerț, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Postarea de pe Twitter a președintelui american vine în mijlocul investigației în cazul uciderii a trei cetățeni americani luna trecută de către un ofițer al forțelor aeriene saudite la stația navală americană din Pensacola, Florida. Atacul a fost catalogat de procurorul general al SUA, William Barr, drept „un act de terorism”.

Episodul marchează cea mai recentă reacție din cadrul dezbaterii în privința confidențialității datelor în ceea ce privește autoritățile și companiile de tehnologie. Apple și Facebook au fost criticate în trecut pentru că au refuzat să înlesnească accesul guvernamental la detalii privind atacatori și criminali.

Companiile de tehnologie susțin că o criptare puternică protejează confidențialitatea și securitatea datelor utilizatorilor, în timp ce oficialii spun că infractorii au folosit tehnologia pentru a fenta justiția și solicită firmelor să ofere o modalitate de a trece peste aceste reguli în cazuri cu profil înalt precum Pensacola sau atacul din 2015 al unui grup de militanții islamici din San Bernardino, California.

Pe acest fond, Trump a venit cu cuvinte dure pentru Apple.

Accident MORTAL - Au intervenit o autospecială de descarcerare, un echipaj SMURD și 10 pompieri

„Noi ajutăm Apple tot timpul din punct de vedere comercial și nu numai, iar cu toate astea ei încă refuză să deblocheze telefoanele utilizate de criminali, dealeri de droguri și alți care întreprind tot felul de violențe. Ei vor trebui să facă un pas în față și să ajute măreața noastră țară, acum!”, a scris Donald Trump pe pagina sa de Twitter.

Compania de tehnologie se bucură de avantajul că produsele sale nu au fost țintite în cadrul războiului comercial cu China, unde Apple își produce mare parte din aparate.

Apple a comunicat că nu poate accesa date care sunt criptate printr-un cod și stocate pe un iPhone și că vor trebui să construiască un program special pentru acest lucru, cunoscut în industrie drept „backdoor” - ușă din spate.

Compania poate însă și a mai predat în trecut informații stocate în cloud pentru oficialii guvernamentali, cloud care deseuri include copii de rezervă ale memoriei iPhone-urilor, inclusiv mesaje.

Departamentul de justiție american se bazează pe cererile sale pe un amendament din constituția SUA care spune că guvernul federal poate să violeze intimitatea unei persoane în scopul asigurării siguranței publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.