Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a îndemnat universitățile americane să renunțe la 'criteriul rasial' în cazul admiterilor

donald trump

Administrația președintelui american Donald Trump îndeamnă universitățile să ignore criteriul rasei în procesul de admitere, abandonând ideea că școlile ar trebui să promoveze diversitatea, relatează Wall Street Journal și New York Times, informează Mediafax.

Sugestia, promovată sub Administrația fostului președinte american Barack Obama, susține recomandări legale despre care Trump consideră că „derutează școlile și le face să creadă că formele legale de acțiuni active sunt mai simplu de obținut decât prevede legea”, afirmă două surse familiare cu planurile președintelui Trump, citate de Wall Street Journal.

Oficialii plănuiesc să combată decizia luată de Curtea Supremă în ceea ce privește această problemă.

Planul Administrației Trump constă în eliminarea politicilor existente și în încurajarea universităților să nu țină cont de criteriul rasial.

Vezi și: Donald Trump a ordonat coborârea drapelelor în bernă la Casa Albă și la toate instituțiile publice, după atacul de la Capital Gazette

De asemenea, planul reprezintă viziunea oficială a Guvernului și orice școală nu ține cont de el va suporta consecințele legale prevăzute de Departamentul de Justiție și își va pierde finanțarea federală, au adăugat oficialii.

Decizia luată de Curtea Supremă prevede faptul că universitățile pot folosi acțiuni active pentru a ajuta membrii minorităților să intre la o universitate. În schimb, conservatorii consideră că astfel de programe pot dezavantaja persoanele albe și americanii de origine asiatică.

Departamentul de Justiție investighează momentan o plângere înregistrată de peste 60 de organizații de susținere a americanilor de origine asiatică împotriva politicii Universității Harvard. Conform plângerii, politicile de admitere ale universității sunt discriminatorii și limitează admiterea cetățenilor americani de origine asiatică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.