Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a lansat vineri un apel la India şi Pakistan să dialogheze pe tema Kahsmirului

The Economist
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a lansat vineri un apel la India şi Pakistan să dialogheze pe tema Kahsmirului, după o convorbire telefonică cu premierul pakistanez Imran Khan, a anunţat Casa Albă, relatează AFP potrivit Agerpres.

"Preşedintele (Trump) a reamintit importanţa pentru India şi Pakistan a reducerii tensiunilor vizavi de statul Jammu şi Kashmir prin intermediul unui dialog bilateral", a anunţat executivul american într-un comunicat.

Islamabadul a anunţat la rândul său că Imran Khan "i-a prezentat în detaliu punctul de vedere al Pakistanului preşedintelui Trump" în cursul convorbirii lor telefonice.

Cei doi politicieni au avut "o discuţie bună", la finalul căreia "s-a decis că vor rămâne în contact constant", a precizat ministrul pakistanez al afacerilor externe Shah Mehmood Qureshi.

Donald Trump l-a primit pe Imran Khan la Washington pe 22 iulie şi s-a oferit cu acest prilej că joace rolul de mediator între Pakistan şi India în chestiunea Kashmirului.

Preşedintele american a afirmat că a primit o solicitare în acest sens din partea premierului indian Narendra Modi, ceea ce New Delhi a dezminţit imediat.

India a decis de atunci, pe 5 august, să revoce statutul de autonomie pentru partea din Kashmir pe care o controlează şi pe care Pakistanul o revendică

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.