Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a luat cu el scrisori de la Barack Obama şi Kim Jong Un când a plecat de la Casa Albă

smartradio.ro
donald trump

Când a plecat de la Casa Albă Donald Trump a luat cu el scrisori de la Barack Obama şi de la liderul nord-coreean Kim Jong Un, pe care Arhivele naţionale a trebuit să le recupereze din Florida, a dezvăluit luni Washington Post, relatează AFP.

La sfârşitul mandatului său, orice preşedinte american trebuie să predea toate e-mailurile, scrisorile şi alte documente de lucru Arhivelor naţionale, care sunt însărcinate să le conserve.

Însă în momentul în care a plecat de la Washington miliardarul republican a decis, potrivit Washington Post, să ia cu el cu el mai multe cutii la reşedinţa sa de la Mar-a-Lago, în Florida.

Acestea conţineau între altele cadouri de la lideri străini, o scrisoare lăsată de predecesorul său Barack Obama, dar şi mai multe scrisori de la Kim Jong Un, potrivit Agerpres.ro.

Donald Trump, primul preşedinte american în exerciţiu care s-a întâlnit cu un membru al dinastiei Kim, întreţinea o relaţie epistolară bine cunoscută cu liderul nord-coreean.

"Mi-a scris scrisori frumoase, scrisori magnifice. Ne-am îndrăgostit", le-a spus în septembrie 2018 preşedintele american susţinătorilor săi.

Luna trecută, responsabili ai Arhivelor naţionale s-au deplasat în Florida pentru a recupera aceste cutii cu documente şi inclusiv scrisorile lui Kim Jong Un, potrivit Washington Post.

Anturajul lui Trump şi Arhivele naţionale nu au răspuns solicitărilor AFP de a comenta informaţia.

Săptămâna trecută, această instituţie a dezvăluit totuşi că fostul preşedinte avea drept obicei să rupă unele dintre documentele sale de lucru, o altă practică contrară regulilor.

"Printre documentele prezidenţiale primite de Arhivele naţionale se află documente de hârtie care au fost rupte de fostul preşedinte Trump", a precizat instituţia pentru AFP.

Anumite foi de hârtie au fost "lipite cu scoci" de "responsabili de gestionarea documentelor de la Casa Albă", a mai menţionat aceasta, în timp ce altele au fost lăsate în starea în care au fost găsite.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.