Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a negat că a dat ORDINUL atacului Turciei asupra Siriei: PKK este o ameninţare mai mare decât Stat Islamic

Agerpres
Donald Trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, a negat, miercuri seară, că i-a oferit omologului din Turcia, Recep Tayyip Erdogan, aprobarea de a lansa operaţiunea din Siria, dar a apreciat că grupul separatist Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) este un pericol mai mare decât reţeaua teroristă Stat Islamic, anunță MEDIAFAX.

"Decizia preşedintelui Erdogan nu m-a surprins, deoarece voia să facă acest lucru de mult timp. A acumulat de mult timp trupe la frontiera cu Siria", a declarat Donald Trump la Casa Albă.

"Nu i-am dat eu undă verde, a fost exact invers. Când spuneţi că i-am dat eu undă verde este o minciună", a susţinut Donald Trump, citat de cotidianul Le Figaro şi de Agenţia France-Presse.

Citește și: Cutremur în USR! Se cere demisia lui Dan Barna! Mesaje din interior

"PKK, care face parte din grupurile kurde după cum ştiţi, probabil este mai rău în materie de terorism şi este o ameninţare teroristă mai mare din multe puncte de vedere decât reţeaua teroristă Stat Islamic", a subliniat Donald Trump.

Armata turcă a lansat pe 9 octombrie operaţiuni în nord-estul Siriei, vizând grupuri insurgente kurde despre care Ankara susţine că au legături cu organizaţia separatistă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Preşedintele SUA, Donald Trump, a fost criticat dur de politicieni americani, dar şi la nivel internaţional pentru că a retras trupe americane din nordul Siriei pentru a permite Turciei să lanseze operaţiunea militară împotriva grupurilor insurgente kurde care erau aliate cu Washingtonul. Ulterior, Administraţia Donald Trump a somat Turcia să înceteze ofensiva militară din Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.