Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a ORDONAT, iar ministrul Justiției din SUA execută: Vestea TERIBILĂ pe care o primește Hillary Clinton

cnn.com
trump clinton

Ministrul american al justiţiei, Jeff Sessions, a dat asigurări marţi, în timpul unei audieri în Comisia de afaceri juridice a Camerei Reprezentanţilor, că o decizie de a numi sau nu un procuror special pentru a ancheta cu privire la e-mailurile fostului secretar de stat Hillary Clinton va fi luată 'rapid', transmite AFP.

'Puteţi fi siguri că (această decizie) va fi luată fără influenţă politică, în mod corect şi adecvat', a declarat Jeff Sessions, scrie agerpres.ro.

Citește și: Detalii mai puțin știute despre procurorul care l-a „EXECUTAT” pe Dragnea! Colaborarea care va naște sute de controverse

Mai multe media americane au publicat luni o scrisoare adresată de Ministerul Justiţiei Comisiei pentru afaceri juridice a Camerei Reprezentanţilor, scrisoare potrivit căreia procurori federali sunt în curs de a examina oportunitatea numirii unui procuror special care să investigheze în special Fundaţia Clinton sau utilizarea de către Hillary Clinton a unui server privat de mesagerie electronică pe când era secretar de stat.

Preşedintele american Donald Trump a cerut în repetate rânduri ca fosta sa contracandidată în alegerile din noiembrie 2016 să fie urmărită în justiţie, reproşându-i lui Sessions lipsa de acţiune în acest sens.

Citește și: Numire importantă a premierului Tudose! Salariul impresionant pe care îl va primi un pensionar MAI – unde a fost „uns” acesta

Potrivit BBC News, Ministerul de Justiţie le-a cerut procurorilor să investigheze 'anumite aspecte' privind Fundaţia Clinton şi vânzarea companiei Uranium One.

Uranium One - o companie minieră canadiană care deţinea o cincime din rezervele de uraniu din SUA - a fost achiziţionată de compania rusă de stat Rosatom.

Citește și: Scumpirile care îngrozesc românii! Anunțul făcut de ANRE, înaintea venirii sezonului rece

Departamentul de Stat, în mandatul fostului secretar Hillary Clinton, a ajutat la aprobarea achiziţiei în 2010.

Democraţii au numit dosarul 'Uranium One' o 'diversiune de amploare' de la anchetele care vizează preşedinţia lui Donald Trump, în timp ce republicanii au acuzat Departamentul de Stat că a aprobat contractul după ce fundaţia caritabilă a lui Bill Clinton a primit o donaţie de 145 milioane de dolari.

Citește și: Dezvăluiri bombă despre afacerile familiei lui Florian Coldea: Probleme cu Fiscul încă de la înființarea companiei

Unele dintre contribuţii nu au fost făcute publice de soţii Clinton, în pofida angajamentului lor de a-şi prezenta transparent toţi donatorii, a scris cotidianul New York Times.

Totodată, Bill Clinton a fost plătit cu 500.000 de dolari pentru un discurs la Moscova de o bancă de investiţii având legături cu Kremlinul, care promova acţiuni la Uranium One.

Citește și: Un cunoscut magazin online din România dă lovitura: Ce jucător de pe piața italiană a achiziționat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.